• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

HAKKARİ’Yİ ÖLDÜRMEYİN!

Hakan Taş

Hakkari’nin ilçe olma meselesi son 1 yıldır gündemdedir. Aylar süren demokratik haykırışımız, basın açıklamalarımız, yürüyüşlerimiz, Ankara çıkarmamız derken meclis’ten geçmesini engelledik. Bu durum KHK kapsamına sokuldu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, TOBB Genel Kurulunda bugün konuştu ve ilimizde kıyamet koptu.

Bugün günlerden Çarşamba, Hakkari’de büyük bir yas var. Herkesi sağduyulu ve sakin olmaya davet etmek adına işin aslını açıklıyorum;      

Genel Kurul’a tüm il ve ilçelerden oda başkanları katıldı. Bu önemli toplantıda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye’nin genel durumundan söz ederken Yüksekova ve Cizre Oda Başkanları “Yüksekova ve Cizre il olsun” pankartlarını açtılar. Bu pankartı gören sayın Cumhurbaşkanı gündemde hiç olmayan bu konuya açıklık getirdi.

 Cizre ve Yüksekova’nın il olması bir kalkınma hamlesi projesinin parçasıdır. Ve buna kimsenin itirazı da olamaz. Lakin il statüsünde olan kentlerin ilçeye düşürülmesi alışık olduğumuz bir durum değildir.

 Hakkari basını olarak, Hakkari’nin sesi, gözü, kulağı ve nefesi olarak hepinizden sabırlı olmanızı istirham ediyoruz. Kanun hükmündeki kararnameyle alınan bir karar ve yayımlanan bir resmi gazete yok. Sadece açılan bir pankarta verilen gündem dışı bir gelişmedir.

Hakkari Ticaret Odası Başkanı Servet Taş bu toplantıyı izleyenler arasındadır. Panik ve gerginliğe gerek yok, sabırlı olmalıyız çağrısında bulundu.

Şuan Ankara’da bulunan Ak Parti il başkanı Nurettin Fırat da Genel Merkezde temasların sürdüğünü, net bir bilginin olmadığını söyledi.

 Sayın Cumhurbaşkanımız yapıcıdır, referandum seçimlerinde en ücra köylerimizde bile onun posterleri asıldı. Ak Parti ilimizde oylarını yüzde 156 arttırdı.

Rize’yi sevdiği kadar Hakkari’yi de seviyor. 100 bin insanı ağlatmaz, yerinden, yurdundan edip göçmen kuşları misali dağıtmaz. CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanını kırmaz.

21 Mayıs 2011 de Türkiye turuna Hakkari’den başladı. İki saat süren mitinginde Hakkari’ye övgüler yağdırdı.

Türkiye’ye vatan bekçiliği yapan Hakkari’yi vurmayın, öldürmeyin…

Bu yazı toplam 5557 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim