• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'yi yönetenlere

Abdurrahman Keskin

Makam ve görev köşe dönme aracı olmamalı. Hakkari 30 yıl öncesine 10 yıl öncesine 5 yıl öncesine göre kademeli olarak gerilemiştir. Hakkari’yi yönetenlere sesleniyoruz. 2013’ü kalkınma huzur ve refah yılı yapınız.

Kimler mi?

Önce Vali

Sonra Belediye Başkanı

Sonra Üniversite Rektörü

Onlara yardımcı olmak üzere adliye, askeriye, bürokrasi, seçilmişler, atanmışlar ve tüm Hakkari halkına sesleniyoruz. 2013’te Hakkari’ye hizmetler yapalım.

Şimdi önceliye aldığımız Vali, Belediye Başkanı ve Rektör güçlü bir dayanışma ile tüm atanmışları arkasına alır halkın desteğini yanına alır hükümet ve merkezi yönetimde EY VALLAH der bu birlikteliğe güç verecek olan halkla beraber 2013’te Hakkari’yi değiştireceğiz.

Bakınız Hakkari’nin bürokratları yıllar yılıdır hizmet yapmamak için PKK eylemlerini devletin operasyonlarını bahane ederek Hakkari’de kalkınma, hizmet ve yatırımları adeta durdurmuşlardır.

Yatırımlar, hizmetler durdurulmuş ama adam kayırma, kurumlarda yandaş çalıştırma işleri alabildiğine devam ediyordu. Köşe dönme uğraşıları hiç durmamıştır.

Hiçbir kurumda Hakkari halkının hizmetine yeni bir işlem yapılmamıştır. Böyle bir duyguda görülmemiştir. O halde bu kuruluşlar ne için kurulmuştur.   

Belediye’de yeni bir yatırım hizmet bir kenara kalsın, mevcut temizlik, içme ve kullanma suyu ile sulama suyu çalışmaları dahi unutulmuştur.

2008’de kurulan Hakkari Üniversitesi tabiri caiz ise Eğitimi, kampüsü ve fakülte kurulma çalışmaları soğutucularda dondurulmaya terk edilmiştir.

Bizim Üniversitemiz ile kurulan Tunceli ve Şırnak illeri Üniversiteleri kampüslerini büyük ölçüde tamamlamak üzereler. O illerde fakülteler eğitim veriyor.

Yolsuzluk ve vurgun şaibeli haberler gündemimizden düşmemiştir gündemin tabii haberleri halini almıştır.

Yeni valimizden beklentilerimiz var demiştik.

İlk olumlu belirtilere bakılırsa Vali yolsuzluklara SET çekme konusunda önemli çalışmalar başlatmıştır. Hakkari’de bu duruma göre şaibeler son bulacaktır.

Yeni rektörümüz Üniversite, Fakülte ve Eğitim de bilimsel öğrenme ve özerkliğe büyük önem verecek kabiliyet ve anlayıştadır. İlk intibalarımız böyle

Şimdi yeri gelmişken bir hikayeyi de anlatalım.

Hikayenin alanı Hakkari

Birkaç yıl önce Hakkari’nin kuruluşlarından birine yeni bir müdür atanır.

Hakkari’de sözünü sakınmayan ve kuyruğunu kimseye kaptırmayan bir kişi yeni müdürü ziyaret eder. Karşılıklı tanışma faslından sonra Hakkarili müdüre;

Bakınız sayın müdür bu sizin kuruluşunuz da uzmanlaşmış profesyonel hırsızlar var şebeke hazır. Eğer bu yolun yolcusu iseniz acemilik çekip zaman kaybetmeyiniz sizde takıma katılıp hemen işe koyulunuz der.

Müdür: Ne biçim konuşuyorsunuz ben namuslu bir insanım ben böyle şey kabul etmem diye cevap verir.

Hakkarili: o zaman Sayın müdürüm bu ekibin yerlerini değiştirmen gerekir yoksa bu işi götüremezsiniz der.

Gerçek hikaye bu ya:

Hakkarili: Bir hafta sonra o günlerde Hakkari’nin gözde lokantası olan Tahir Dinç’in Derya lokantasına yemeğe gider.

Bir de ne görsün yeni müdür uzman ekiple birlikte kebap yiyiyorlardı.

Hakkarili masaya yönelir müdüre bakarak arkadaş ben sizi erken tanıştırdım benim kıyağımı da unutmayınız deyip ayrılır. Müdür kızarır ancak arsızın yününe tükürünce yağmur zanneder misali. Bu da öyle biri idi.

Müdür kısa bir dönem kuruluşu ile ilgili hiçbir yeni hizmet yapmadan ayrılıp gider.

 Ancak duyduğumuza göre ilahi adalet hepsinin boğazına asıldı.

Her ne ise bu hikayeyi giden Valimiz Sayın Muammer Türker’e de anlatmıştım. Bu günkü yönetim kadrosunda kuyruğunu kaptıranlar var bunlar değişmez ise başarı elde edemezsiniz demiştim. Kuyruğunu kaptıranlar düzelmezler.  Sonuç ortada çok iyi niyetli olan Muammer bey mevcut duruma ayak uydurup herhangi bir başarı elde etmeden ayrıldı. Ne yapsın o günkü seçilmişlerimiz de Valiye büyük engel olmuşlardı.

 Türkiye’nin huzuru Hakkari’den geçer

 HAKKARİ’NİN huzuru kalkınmadan geçer.

Hakkari kalkınmadan huzur olmaz diyoruz.

Son 20 yıldır taş taş üstüne koymayanlar utanmalıdırlar. Gelen Valileri de zor durumda bıraktılar.

Siyasetle gelen bürokratlar ilin seçilmiş milletvekillerine sırtlarını dayayıp Valileri dinlemediler. Veya kandırdılar.

Siyasal iktidar da milletvekillerini kırmadı. Milletvekilleri haklarındaki şaibeleri dikkate almadılar.

İşte böyle Hakkari sınıfta kaldı AKP’de Hakkari'de iflas etti.

Vatandaş hizmeti görmeyince hem siyasal iktidara hem devlete küstü

Sonuç NEDEN BARIŞIK OLALIM NOKTASINA GELİNDİ.

PKK eylemleri operasyonların gelişme ve sonuçlarını bahane ederek hizmetleri durdurmak geçerli mazeret sayılmaz. Bu mazeret köşe dönme aracıdır.

 Tam aksine inadına hizmetler yapılmalıdır.

 Hakkari’yi yönetenlere: Mevcudu idare-i maslahat anlayışı ile sürdürebilmenin mantıklı izahatı olamaz yazıktır bu hükümete de.

Yazıktır bu il’e, yazıktır bu ülkeye yazıktır aldığımız maaşlara.

Bey tül mala ihanet kimseyi iflah ettirmez.

Vurguna, hırsızlığa, vurdum duymazlığa sevinenler boşuna yorulmayınız. Bu günkü adaletten saklanıyor iseniz de İLAHİ adaletten kurtulamazsınız.

2013’te Hakkari’ye yenilikler, getirelim.

1- Sınır Ticaretini işletiniz veya Çukurca ve Derecik’te sunni serbest bölgeler oluşturunuz. Rahmetli Özal dönemi gibi

 2- Yüksekova Havaalanını tamamlayınız.

3- Üniversitenin Fakültelerini 2013’e hazırlayınız. Dağın eteği heyelanlı yerdeki kampus inşaatından vazgeçiniz. Merzan veya Otluca’da Fakülteler kurdurunuz.

4-  20 yıldır çalışmaları sürdürülen Yüksekova -Dilimli barajını tamamlayınız ZAP havzası barajlarını başlatınız.

5- Van- Hakkari Berçelan alternatif yolunu Hakkari- Durankaya- Geçitli- Aksu ve Van’ın Yalınca hattından geçiriniz. Etüdü de hazırdır.  

6- Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile ilk bakışta tanınan Tarım müdürümüzün çalışmaları ile Tarım, meyvecilik, ekin alanları ve hayvancılık alanlarında Tesis, Teşvik ve iyileştirmeler yaptırınız.

7- Okullarımızda sahte, yapmacık dinci anlayışlarına göre değil kıdem, deneyim, bilim, birikim esas alınarak yönetim kadrolarına atama yapınız. Okulların öğretmen boşlukları doldurunuz.

8- Kış sporları, Dağ Turizmi, Yayla Turizmi, yatırım ve de tesislerini kurunuz.

Avrupa’nın Alpleri ile yarışan Berçelan-İkiyaka-Sad ve Cİlo’daki dünya cennetlerini gezmeye turizme açınız bu bölgelere önce yol sonrada teleferik kurdurunuz. Yukarıda belirttiğimiz gibi ülkenin huzuru Hakkari’den geçer. Hakkari’yi terör, anarşi, eylem olayları bahanelerine terk etmenin anlamı yoktur.

Geliştirin Hakkari’yi, kalkındırın bölgeyi, zenginleştirin insanları, kurtarın işsizleri. Unutmayınız ki devlet ve özel sektörde çalışanlar: göreviniz bölgedeki insanlara hizmet etmektir. Onun için maaş alıyorsunuz. Devleti kullanarak gayri meşru yollardan köşe dönmek için değil.

 

Bu yazı toplam 13595 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim