• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Halepçe Hakkari'de canlanıyor..

Halepçe Hakkari'de canlanıyor..
Hakkari'nin 3 bin 500 rakımdaki Berçelan Yaylası başta olmak üzere değişik yayla ve köylerinde çekimleri başlanacak olan Halepçe filmine bugün şehir merkezinde start verildi.

Yönetmenliğini Şirin Harhar'ın yaptığı, yapımcılığını Habip Beyter'in üstlendiği, senaryosunu Abdullah Demiralp'ın yazdığı ve görüntü yönetmenliğini Berzan Yücel'in üstlendiği filmin ilk sahnesi Bulvar Caddesi üzerinde buluna belediye binası önünde yapıldı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan filmin basın danışmanı Hakan Taş, çekimlerine başladıkları filmin ismi Halepçe denildiğinde, kendiliğinden konusunun da ortaya çıktığını belirtti Taş, "Halepçe, dünya tarihinde silinmez bir leke.Filmin büyük bir
bölümünü Berçelan yaylası ve Ördekli köyünde çekeceğiz. Çok profesyonel bir ekiple çalışacağız. Bugün itibariyle start veriyoruz.

halepce-film-1.jpg

Güçlü bir ekip ve kadroyla yola çıkıyoruz. Biliyorsunuz Hakkari'de şu ana kadar sadece "Hakkari'de Bir Mevsim filmi" çekilmişti, o da siyah beyaz dönemde olan bir filimdi. Hakkari'de çekeceğimiz Halepçe filmi ile ilgili Hakkari Valiliği ve Hakkari Belediyesi olmak üzere izin ve destekleri aldık, çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

"HALEPÇE BİR KATLİAMDIR"
Filmin Yönetmeni Şirin Harhar ise şimdi her şeyden önce dünyanın her yerinde bilindiği gibi Halepçe olayının bir katliam olduğunu belirtti. Harhar, "Çekimlerine başladığımız bu film de bir katliamı anlatıyor. Bir katliamı nasıl anlatabiliriz diye en ince detayına kadar düşündük ve olan katliamı tüm çıplaklığıyla perdeye aktarmaya çalışacağız. Halepçe tarihi bir olaydır, biz de böyle ağır olan bir yükün sorumluluğunu üzerimize aldık. Zor bir konu ama biz de Halepçe'yi iyi işleyeceğimize inanıyoruz. Bizi çok zorlayacak bir konu ve tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. 70 kişilik bir oyuncu ve teknik elemanla kadrosuyla çalışıyoruz.

Hakkari halkı canı gönülden bütün maddi ve manevi imkanlarını bizim için seferber etti. Çünkü bu onların hikayesi ve biz onları anlatıyoruz. Evet belki güneyi çekiyoruz, ama bu aynı zamanda onların da hikayesi. Burada bugün bir Halepçe daha yaşanılıyor ve özellikle Hakkari'de yaşandığına da inanıyoruz" şeklinde konuştu. Haber: Yücel Timur

01.20110725164836.jpg


 

Bu haber toplam 5662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim