• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Halk başkan Apo'yu istiyor

Halk başkan Apo'yu istiyor
Kışanak: Halk Başkan Apo’yu istiyor dedi.

Amed’de düzenlenen 15 Şubat komplosunu protesto yürüyüşünde konuşan BDP Eş Genel Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, "Devlet bugün Sayın Öcalan’ı muhatap olarak kabul ediyorsa bu halkın direnişi ile gerçekleşti. Artık bu halkın Önderlikle buluşmasının zamanı geldi. Halk Başkan Apoyu Amed’de istiyor" dedi.

BDP Amed İl örgiütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla 3 gün boyunca Batıkent Meydanı'nda düzenlediği eylem ve etkinliğinin ardından bugün Bağlar Dörtyol'a yürüyüş gerçekleştirdi. Batıkent Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Dörtyol'a doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında binlerce kişi üzerinde ‘Amed halkı Önderliğine özgürlük istiyor’ fotoğrafları taşınırken, yürüyüş sırasında sıs sık ‘Biji serok Apo, Bi serok Jiyan nabe” sloganları atıldı. 

Yağan yağmura rağmen binlerce kişi Bağlar İlçesi’nde bulunan Dörtyol’da bir araya geldi. Buraya BDP Eş Genel Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP İlçe belediye başkan adayları, BDP İl Eşbaşkanları Zübeyde Zümrüt, Mehmet Emin Yılmaz ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan BDP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Emin Yılmaz, 3 günden buyana Amed halkının ayakta olduğunu belirterek, halkın bu süre zarfında bir tarih yazdığını söyledi. Halkın komployu boşa çıkardığını ifade eden Yılmaz, “Kür halkı özgür bir Kürdistan için yüzyıllardır mücadele ediyor. Halk önderliğe sahip çıkarak özgür bir Kürdistan’a sahip çıkacaktır. Kürt sorununun çözümü için muhatap bellidir. Kürtler artık Önderliğinin özgürlüğünü istiyor” dedi.

15 YILLIK MÜCADELE HESAPLARI ALT ÜST ETTİ

Daha sonra zılgıt ve alkışlar eşliğinde halka hitap eden Gültan Kışanak, “Bugün 15 Şubat, Kürt halkı için bugün kara bir gündür. Komplo ile Türkiye bu halkın biteceğini zannettiler. 15 yıl geçti halkın mücadelesi büyüyerek devam ediyor. Kürt halkının bu onurlu mücadelesi bütün hesapları alt üst etmiştir. Ortadoğu’nun en direngen halkı olan Kürtler mücadelesine sahip çıkmıştır. Böylesi bir gücün önünü artık kimse kesemez. Sayın Öcalan’ı bir komplo ile rehine alarak halkı mücadeleden vazgeçirmek istediler. Ama yanıldılar, Kürt Halk Önderi 4 metrekarelik bir yerde olsa bile komployu boşa çıkarmıştır. Biliyorsunuz bu komplonun arkasında uluslar arası güçlerin yanı sıra Türkiye var, onun derin devleti var. El ele verip Sayın Öcalan’ı rehin aldıklarını düşündüler ama hepsi yanıldılar” şeklinde konuştu.

ROJAVA'YA DÖNÜK KOMPLO DA BOŞA ÇIKTI

Öcalan’ın belirlemeleri ile Rojava komplosunun da boşa çıktığını ifade eden Kışanak, “ Rojava’ya güçleri yetmedi. Çünkü orada Öcalan’in fikirleri var. Bunlar geçmişteki isyanları kanla bastırdılar. Bunu da bastırmaya çalıştılar ama yanıldılar, milyonlarca halkımız meydanlarda bunu boşa çıkardı. Kimse ne önderliğimize ne halkımıza imhayı dayatamaz. Kürt halk mücadelesinin buraya gelmesinde Şeyh Sait, Seyit Rıza, Mala Mustafa Barzani ve Mazlum Doğan’ın büyük emekleri var. Emekleri önünde saygı ile eğiliyoruz ve onları rahmetle anıyoruz. Hep Kürtler birlik olamaz diyorlar, 150 yıldır Kürt halkı boyun eğmedi. Öcalan ile Ortadoğu’daki Kürt halkı yenilmez bir halk olarak tarihe geçti. Kürt halkı özgürlüğünü kazanmadan mücadelesini bırakmayacak” dedi.

ÇÖZÜMÜ ERTELERSENİZ ALTINDA KALIRSINIZ

Devlet heyetlerinin Öcalan ile İmralı’da görüştüğüne dikkat çeken Kışanak, “Bugün devlet Öcalan’ı muhatap olarak kabul ediyorsa bu halkın mücadelesi ile oldu. Artık önderlikle buluşma zamanı geldi. Amed halkı Başkan Apo’yu yanında istiyor. Başkan Apo cezaevinde olabilir ama bugün özgürlüğün ve barışın ta kendisi olmuştur. Çözüm sürecinin boşa çıkmaması için İmralı boşaltılmalıdır. Biz şunu iyi biliyoruz ki, bir gün başkan Apo Amed’e gelecek halkı ile buluşacak. Başkan Apo bu işin tek taraflı olmayacağı yönünde tarafları uyardı. Halkın talebi var, buna kimse artık kulak asamaz. Başkan Apo çözüm konusunda iradesini ortaya koydu. Çözümü ertelemeye kalkarsanız altında kalırsınız” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından 3 günlük "Halk Kürsüsü" etkinliği sona ererken, ara sokaklarda gençler ile polis arasında çatışmalar başladı. Yaklaşık bir saat süren çatışmalar sona ererken, bölgede polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Bu haber toplam 2527 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim