• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hamilelikte Pilates'in önemi!

Hamilelikte Pilates'in önemi!
Pilates eğitmeni Özge Çarmıkçıoğlu, yapılan pilates ile doğumun da daha ağrısız ve kolay geçtiğini belirtti.

Hamilelik döneminde yapılan egzersizlerin özellikle pilatesin hem hamileliğin sağlıklı ve konforlu geçmesi hem de doğuma ağrısız girebilmek için önemli olduğunu belirten Özge Çarmıkçıoğlu, "Amerika'da, Kanada'da, Avrupa'da ve dünyanın birçok ülkesinde yapılan araştırmalara göre bebeğin zeka gelişimi için pilatesin çok önemli olduğu tespit edilmiştir.

Hamilelik döneminde egzersiz yapan özellikle pilates yapan annelerle, yapmayan anneler arasında yapılan bir çalışmada, bebeklerin zihinsel gelişiminde, zeka gelişiminde ciddi bir fark olduğu ortaya çıkmıştır.

Hamilelik döneminde egzersiz yapan annelerin bebeklerinin zeka gelişiminin daha ileri düzeyde olduğu ölçülmüştür.

Dolayısıyla öncelikle kendi fitliğimizden, zayıf ve sağlıklı olmayı istemekten yola çıkabiliriz ama çıktığımız bu yola bebeğimizin sağlığı ve zihinsel gelişimine egzersiz yaparak ciddi anlamda katkı sağlayabiliriz" dedi.

"Daha ağrısız ve kolay doğum yapmayı sağlıyor"

Yapılan pilates ile doğum için de çok önemli olan vücudun pelvik taban noktasının geliştiğini belirten Çarmıkçıoğlu, daha ağrısız ve kolay bir doğum yapmanın da bu yoldan geçtiğini dile getirdi.

Hamilelik döneminde yapılan pilatesin etkilerini anlatan Özge Çarmıkçıoğlu, "Bebeğin doğduğu kanal tamamıyla bir kas yapısı ile sarılı durumdadır.

Bu kasları ve karın kaslarımızı çalıştırmamız gerekiyor. Özellikle doğuma yönelik çalıştırdığımız bu bölgeler, daha rahat, daha ağrısız bir doğum geçirmemizi sağlıyor.

Hamilelik sürecinde bebeğin baskısıyla birlikte idrar kaçırma, rahim sarkması gibi problemleri engellemeye yardımcı oluyor.

Yine hamilelik döneminde omurganın sırtla bel ağrıları söz konusu olabiliyor. Karın kaslarımızı da güçlendirerek doğru bir omurga ile ağrıları daha az seviyeye indirebiliyoruz. Dolayısıyla anne, hamilelik dönemini daha sağlıklı ve konforlu geçirmiş oluyor" diye konuştu.

Yapılan pilates ile endorfin hormonu salgılandığını ve doğru nefes ile daha fazla oksijen alındığını belirten pilates eğitmeni Çarmıkçıoğlu, annenin sağlığı ve mutluluğunun bebeğe de geçtiğine dikkat çekti.

"Doğum sonrasında bebek 0-2 yaş arasındayken de yapılmalı"

Hamilelikteki pilates ya da egzersizin çocuğu hem psikolojik açıdan hem de zihinsel gelişimi açısından geliştirdiğinin altını çizen Çarmıkçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bebeğin nöral gelişimi 3 haftadan itibaren başlıyor ve 6. aydan itibaren bebek anneyi hissedebiliyor, duyabiliyor, sesini tanıyabiliyor, bilinçaltına yazmaya başlıyor.

Doğum sonrasında da yine annenin bebeği ile birlikte yaptığı egzersiz, annenin toparlanmasına fayda sağlarken yine bebeğin zihinsel gelişimine etki ediyor.

Çünkü annenin ten tene bebekle temas halinde yapacağı bu egzersizlerle hem sağlıklı bir bağlanma yaşanıyor hem de duyusal etkileşimlerle yaptığı egzersizlerle o sevgiyle bebeği ile hareket etmesi, bebeğin zihin gelişimine yine etki sağlıyor.

Özellikle 0-2 yaş arası dönemde zihin ve kişilik gelişiminin yüzde 70'i tamamlanıyor. O yüzden doğduğu andan itibaren özellikle 0-2 yaş arası dönemde annenin, aslında belki de sadece kendisinin zayıflamak için yaptığı egzersiz, farkında olmadan bebeğin zihin gelişimine ciddi anlamda olumlu etki ediyor."

"Hamileye 'Aman sen yorulma' demek yanlış"

Toplumda hamile olan kadınlara 'aman sen yorulma' şeklinde yaklaşıldığına dikkat çeken Çarmıkçıoğlu, "Hamile kalındığı zaman 'Aman sen yorulma, egzersiz yapma, spor yapma' deriz. Aslında tam tersine bize gelen gebelerin çoğu doktoru tarafından yönlendirilmiş gebelerdir.

Özellikle hiçbir problemi yoksa dahi sırt ağrısı, bel ağrısı yaşayan gebeler dahi hamilelik döneminde bu ağrıları yaşamasın diye doktorları tarafından bize yönlendiriliyorlar

Dolayısıyla hamilelikte egzersiz çok önemli hatta normal dönemde egzersiz yapmıyorsanız dahi hamilelik döneminde yapmalısınız" ifadelerini kullandı. Kaynak: yenikadin.com

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim