• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hastane'den bebek açıklaması

Hastane'den bebek açıklaması
Hakkâri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hakkari Devlet Hastanesi doğum servisinde bebeğin aşırı derecede zorlanması, sol kolunun kopması veya çıkması söz konusu değildir denildi.

Hakkâri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yaptığı yazılı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Hakkâri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hakan Türk’ün imzasını taşıyan açıklamada şöyle denildi:

“İlimizdeki bazı basın - yayın kuruluşlarında 07.08.2014 tarihinde “Bu doğum servisinde skandallar bitmiyor” başlığıyla yayımlanan habere istinaden Genel Sekreterliğimizce açıklama yapılması gerekli görülmüştür. İlgili haberde bahsedilen Bahar Kazandıoğlu isimli hasta, sancılı gebe olarak Hastanemiz Doğumhanesinde yatırılmış olup, 12:30 sularında doğumu gerçekleşmiştir.

Doğumun seyri normal sürede gerçekleşmiş olup bebek 3600 gr ağırlığında doğmuştur. Doğum esnasında omuz takılması meydana gelmiş ve manevra yapılarak doğum yaptırılmıştır. Omuz takılması önceden öngörülemeyen bir komplikasyon olup;  tahmini doğum ağırlığı 4500 gr üzerinde olan bebeklerde risk artışından dolayı sezeryan önerilmektedir.

Bu hastada böyle bir endikasyon olmadığı için sezeryan doğum önerilmemiştir. Doğum sırasında omuz takılması vakalarıyla göreceli olarak sık karşılaşılır.  (500 ile 1000 doğumda 1). Brakial pleksus (sinir zedelenmesi) yaralanmalarının en önemli nedeni omuz takılması olmakla birlikte omuz takılması olmadan da hatta sezeryan ile yapılan doğumlarda bile görülebilmektedir. Bu yaralanmaların %80’i ilk 1 yıl içinde düzelmektedir.

Haberde belirtildiği gibi, bebeğin aşırı derecede zorlanması, sol kolunun kopması veya çıkması söz konusu değildir. Olay normal doğum esnasında karşılaşılan omuz takılmasına bağlı sinir zedelenmesidir ve dünyanın her yerinde bu vakalarla karşılaşılmaktadır. Kazandıoğlu ailesinin yaşadığı üzüntü verici durum hepimizi üzmüştür. Aileye geçmiş olsun dileklerimizi sunar ve bebeğe Allah’tan acil şifalar dileriz.

Hakkari İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak tüm birimlerimizle değerli vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmet vermek için 7 gün 24 saat çalışmaya gayret göstermekteyiz. Bu doğrultuda doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız özverili çalışmalarına devam edeceklerdir. Tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Bu haber toplam 5428 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim