• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Hastaneye sağ giden ölü çıkıyor

Hakan Taş

Hakkari Devlet Hastanesinde meydana gelen olaylar canımızı sıkmaya başladı. Bu yıl iki ciddi olay yaşandı. Murat Erdin isimli vatandaşımız doğum için hastaneye götürdüğü eşi Ayşe Erdin'i emin ellere teslim etti. Doğum sırasında bebeğin kafası kopartıldı.

Kadriye Bayhan isimli kardeşimiz hastanede tahlil için girdiği tuvalette ölü bulundu. Bu iki olay da yargıya intikal edildi, soruşturmalar devam ediyor. Küçük çaplı yaşanan acil vakaları ve şikayetleri ciddiye almazsak da "Hastanemiz hasta" demekten kendimi alamıyorum.

Hastane ile ilgili yazdığım her yazı mahkemelik oldu. Doktor Vildan Elibol ile davamıza ve kavgamıza tüm Hakkari şahittir. Özel sağlık merkezleri, özel hastanelerimiz yok. Mevcut devlet hastanemize gitmekten başka çaremiz de yok. 5 yıldızlı yapılan Hastanemiz fiziki olarak da hem Hakkari merkez hem de Yüksekova ilçemizde dökülüyor.

Hasta Hakları birimi üst katlarda değil, hastane girişinde vatandaşa daha kolay ulaşabilen ve vatandaşa kapısını sınırsız açabilen konumda olmalıdır. Hasta hakları ile ilgili broşürler dağıtılmalı vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. Eski adı Sağlık Müdürü, şimdiki adı Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olan makama iki yılda bir değişiklik yaparsanız verim alamazsınız. Orada yıllardır çalışan ve emek sarf eden öz Hakkari'li yöneticilere yetki verilmez vekaletin "v" si ile sabitleştirirsiniz olacağı budur.

DTP'nin ithal belediye başkanı sistemine nasıl karşıysam Sağlık ve Eğitim gibi önemli iki birimin siyasetin oyuncağı konumunda olmasından da ve bu yanlış atamalardan da rahatsızlık duymaktayım. Allah'a şükür AKP'den vekilimiz yok ama, Ankara Hakkari'ye parmak atmaktan vaz geçmiyor. Hakkari valisi sevilmiyor ve istenmiyor ama görevinin başındadır. Başbakan Erdoğan'ın tercih ettiği vali modeline hiç uymuyor.

Hastanemiz hastadır. Tedaviye ihtiyacı vardır. Hastane önce kendisi iyileşmeli ki sonrada ona giden insanlara faydalı olabilsin. Bu yorumuma kızmasınlar, eksiklerini görüp uyansınlar. Çünkü bu hastane 100 bin insana hitap ediyor. Sağlık Emekçileri Sendikasının varlığı ve korkusu olmazsa kim bilir daha ne skandallar yaşanır.

 

 

Bu yazı toplam 2600 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim