• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Hatipoğlu'ndan Erdoğan'a açık mektup

Hatipoğlu'ndan Erdoğan'a açık mektup
Adnan Hatipoğlu, Hakkari'nin durumu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a açık mektup gönderdi.

Hatipoğlu mektubunda," Sayın Cumhurbaşkanım; Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan kültürü, yaşam biçimi doğa yapısı ve insanı ile ülkemize ayrı bir renk katan Hakkâri kentimizin ‘’Gelişmeye müsait değil’’ denilerek ilçe yapılmasını doğru bulmuyor, bunun bölgemiz ve ülkemiz aleyhine kısa zamanda menfi sonuçlar ortaya koyacağına inanıyorum.

Bir kere Hakkâri kenti sahipsiz ve bakımsız bir yerleşim yeri, bugüne kadar da kentimize sahip çıkan olmadı ve kent batı illerinin yakaladığı gelişmişlik düzeyinin çok gerisinde kaldı.

Bu kente ne sizin iktidarınız zamanında ne de diğer iktidarlar döneminde sosyo-ekonomik yapısını canlandırıcı bir yatırım hamlesi yapılmadı.

Hakkâri iki komşu ülkeye sınırı olmasına rağmen 2015 yılına kadar ancak Irak ile iki sınır kapısı açılabildi, o da bir ay sonra gümrük memurlarının kaçırılmasından sonra kapatıldı ve hala da açılmadı.

Hakkari’yi Van ve Şırnak illerine bağlayan iki karayolu da -sizin ilk Hakkari seçim ziyaretinde verdiğiniz söze rağmen-  hala duble yol yapılmadı, hala ulaşımda sıkıntılarımız mevcut.

Hakkâri kentinin kültür yapısı bile il olmaya devam etmesi için yeter artar bile.

Hakkâri doğa yapısı itibariyle İsviçre’ye benzerlik göstermektedir. Uçsuz bucaksız dağlar, eşsiz yaylalar ve doğal su kaynakları ile ülkemizin nadide yerleşim yerlerinden biridir.

Nüfusun sürekli artmasına, herhangi bir doğal afet olmamasına rağmen sürekli halkın gücünden bahseden siz Sayın Cumhurbaşkanı’mızın halka rağmen Hakkari’nin ilçe yapılmak istenmesi, bu halka zulümdür!

Hakkâri kentinin yetersiz eğitim seviyesine rağmen ülkemize kazandırdığı ve kazandırmaya devam ettiği ünlü ilim ve kültür insanlarının bu kentin İl olarak kalmasına yetmez mi?

Yıllardır boşa akan ve ülkemizin yüzyıllar boyu enerji ihtiyacını karşılayacak Zap Suyu üzerinde barajların yapılması halinde bu bile kentin il olarak ülkeye kazandıracağı kaynak, döviz girdisi ve ekonomiye sağlayacağı olağanüstü katkı  Hakkâri’nin il olarak kalmasına yetmez mi?

Bugün dağların kenti olarak anılan ve bu yüzden gelişmeye müsait değildir denilen kentin dağlarının altın olduğu, dağlardan çıkan ve çıkacak olan Çinko, Krom, mermer vb. madenlerin yine yukarıda da bahsettiğim gibi ülke ekonomisine yapacağı çok büyük katkı için il olarak kalmasına yetmez mi?

6 ay dağlarında bitmeyen kar için doğal bir kayak ve kış sporları merkezi olarak bölgenin ve komşu iki ülkeyle Ortadoğu ülkelerinin insanlarının spor ve diğer aktivitelerinin yeri olması için devletin ve özel sektörün yatırım yapmadığı bir ilin gelişmesi nasıl beklenilir.

Kış sporları için bile Hakkâri’nin il olarak kalmasına yetmez mi?

Bir zamanlar bölgenin küçükbaş hayvan deposu olan Hakkâri’nin hayvan ve hayvansal ürünler için bölge ve ülke ekonomisine sağladığı katkı, köylerin 1996’lı yıllardan sonra boşaltılmaya başlaması ve Zat-ı Alilerinin 2002 yılında iktidar partisinin lideri olarak hem kaldırdığınız OHAL’İ hem de köylere tekrar geri dönüşü sağlayacak kararnamenin imzalanmasıyla hayvancılık tekrar artmış ve bölge ile ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır.

Doğal yetiştirilen Hayvancılığın bölgemize ve ülkemize sağladığı katkı bile il olarak kalmasına yetmez mi?

Aynı zamanda ülkede doğal olarak yapılan Arıcılığın merkezi olarak da yine bölge ve ülke ekonomisine katkısı göz ardı edilemez.

Yapılan tarımsal faaliyetler sonucu günden güne artan sebze ve meyve üretimi ile bölgede son doğal üretim yeri olarak bölgeye ve ülkeye yapılan katkının il olarak kalmasına yetmez mi?

Sayın Cumhurbaşkanım;

Binlerce yıllık kent kültürü tarihi olan bu kadim şehrin bir anda boşaltılması ve yüreğine hançer saplanmasını asla kabul etmiyoruz.

Günlerdir ağlayan gözyaşı döken analarımızın bu kadim kente aşık insanlarımızın ‘’GÜVENLİK POLİTİKALARI’’na alet edilmemesi Yüksekova’nın il yapılmasını olumlu bulduğumuzu, lakin HAKKARİ kentinin de korunup nasıl ki bazı turistik ve tarihi yerleri koruma altına alıyorsak HAKKARİ şehrini de öyle koruma altına alıp İL olarak kalması yönünde tavır almanızı istiyor ve diliyoruz.

Hakkâri halkının Zat-ı Alilerinden isteği budur. Hakkarihabertv.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Karanlıklara ışık tutmaya devam edeceğiz23 Aralık 2023 Cumartesi 10:44
  • Hakkari'mize hep birlikte sahip çıkalım!21 Aralık 2023 Perşembe 10:17
  • Günah Keçisi…12 Aralık 2023 Salı 15:33
  • Yaptığınız yanlış ilinize zarar verdi!08 Aralık 2023 Cuma 08:50
  • Bölge Müdürü Talay'dan "Elektrik" aldım!22 Kasım 2023 Çarşamba 16:47
  • ABARTIYORUZ!13 Kasım 2023 Pazartesi 12:43
  • Yine eskiye döndük!08 Kasım 2023 Çarşamba 16:48
  • Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçme kronolojisi03 Kasım 2023 Cuma 08:00
  • KORKMAZ; “GELENİ ÖVER, GİDENİ SÖVERİZ”01 Kasım 2023 Çarşamba 10:38
  • Böyle Valiye Can Kurban…31 Ekim 2023 Salı 09:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim