• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hatso heyeti bakan yazıcı ile görüştü

Hatso heyeti bakan yazıcı ile görüştü
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) heyeti, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya gelerek sınır kapılarının bir an önce açılması konusunda görüş alışverişinde bulundular.

 HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Meclis Başkanı Nazım Demir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Genel Müdürü Dursun Çoşkunçelebi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya geldiler.   Oldukça sıcak bir sohbet havasında geçen ve  yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmede ağırlıklı  olarak sınır kapılarının ve gümrük ticaret kotalarının artırılması konuları ele alındı.

ESNAF YOKSUL BİNLERCE İŞSİZ GENCİMİZ VAR

HATSO Başkanı Taş, Hakkari ekonomisinin gelişebilmesi Hakkari’de işsizlerin iş bulabilmesi açısından sınır kapılarının açılmasının önemli olduğunu söyledi. Taş,” İlimize yıllardır bir sahipsizliğin olduğu hükümet olarak bakanlığın Hakkarimiz için çok acilen sınır ticareti kapılarının açılması hususunda üzerinize düşen grevi yapmanızı istiyoruz. Çünkü Hakkari esnafımız yoksul bir esnaftır” 

 SINIR KAPILARININ BİRAN ÖNCE AÇILMASINI İSTİYORUZ

  Taş,”İstihdam alanları yok denecek kadar bir il konumundayız. Binlerce işsiz güçsüz gençlerimiz var Gerçekten de ilimizin en önemli meselesi işsizlik sorununu çözmek olmalıdır. Nüfusun artmasını, milli gelirin artmasını istiyoruz ama işsizlik sorununu çözmeden, yeni iş alanları yaratmadan, bu konuda sürekli yaratıcı fikirler geliştirmeden maalesef pek fazla bir yol alamayız. O anlamda yeni sınır ticaret kapılarının çok acilen açılması gerekmektedir” dedi. 

  BAKAN YAZICI ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

  Bakan Hayati Yazısı ise Şemdinli Derecik ve Çukurca Üzümlü sınır kapılarının açılması hususunda hükümetimiz ile ilgili bir sorunun olmadığı, ama sınır kapıların açılması hususunda üzerlerine düşeni yapmakta olduklarını ifade ederek, yapacakları Irak merkezi  hükümet ile ilgili sorunların halen devam ettiği en kısa sürede  çözmek hususunda görüşmelerinin devam ettiği sözünü verdi.

  HATSO Meclis Başkanı Nazım Demir’de Hakkari Türkiye’nin kanayan kalp yarası olduğunu ve tedavi edilmesi  gerektiğini, gerek ekonomik gerek siyasi, sosyal ve kültürel olarak top yekün çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.

 HAKKARİ’DE YÜZDE 17,4 ORANINDA İŞSİZLER TOPLULUĞU VAR

 HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ise, Hakkari’de yüzde 17,4 oranında işsizler topluluğunun olduğu ülkemize barışın tesisi ancak Hakkari ilimizden başlanacağı Hakkari Halkımızın refahı huzuru ve ekonomisinin canlanması işsizlerin istihdamının sağlanması için Hakkarimiz için başta siz Gümrük ve Ticaret Bakanı ve   hükümetimizin diğer üyeleri Hakkari ilimize  pozitif bir ayrım yaparak  tüm sorunlarına el atmanız gerektiği ve özel bir teşvik paketini Hakkari’miz için icra etmeniz bir zaruriyettir dedi.

 SINIR TİCARETİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR

 Er,”Hakkari’mizin ekonomik olarak kendini toparlaması için sınır ticaretinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.  Çukurca üzümlü ve Şemdinli derecik sınır kapılarının fiili olarak  çok acil açılabilmesi için çalışmalar başlatılmalı hükümetimizin bölgesel hükümetle petrol anlaşması nasıl sağlanmışsa bu yol izlenerek sınır kapılarımızın açtırılması gerektiği ve yapılan sınır ticaretinin önündeki engeller kaldırılmalı, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın sınır ticaretine ilişkin genelgesi, illerin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenerek ilimizde sınır ticareti rahatlatılmalıdır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA) 

hatso-1.20130731134845.jpg

hatso-2.20130731134901.jpg

hatso-3.20130731134919.jpg

hatso-1.20130731163044.jpg

hatso-4.20130731134942.jpg

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim