• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hatso Kosgeb başkanını ziyaret etti

Hatso Kosgeb başkanını ziyaret etti
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HASTO) heyeti, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmecileri Geliştirme ve Desteklemesi İdaresi Başkanı (KOSGEB) Mustafa Kaplan’ı makamında ziyaret ettiler.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Sayın Servet Taş yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdurrahman Er’le beraber Ankara Mamak ta bulunan ana binasında Hakkari esnafının işini büyütme ve yeni iş sahalarını kurma adına en az 1 yıl ödemesiz daha sonra uygun ödeme planıyla geri ödemeli faiz destekli acilen kredi tahsisi için Kosgeb Başkanı sayın Mustafa Kaplan’la makamında bir araya geldiler.

İŞSİZLİK VE SOSYAL SORUNLAR VAR

Hatso yönetimi Kosgeb Başkanı Mustafa Kaplana hitaben, Hakkari'de 2012 ve  2013  yılları arasında 7.000 ve 2013 ve 2014 yılları arasında da 4.000 ne yakın son iki yılda 11.000 ne yakın ve bugün itibarıyla 80.000  insanın Hakkari ilinden çevre illere göç etteğini söylediler. Hakkari'de işsizliğin vermiş olduğu bir sosyal sorunun var olduğunu belirten Hatso heyeti bu sosyal sorunun çözümüne bu güne kadar nice hükümetler vaatlerde bulunduğunu ancak temelde halen bu sorunların çözülmemiş olması yöre halkını yerlerini yurtlarını bırakıp göçe zorlamıştır dediler.

HAKKARİ ESNAFI KAN AĞLİYOR

Hatso heyeti,"Hakkari esnafımız kan ağlıyor 6. bölgeye ilimizle ayni kategoride olan ulaşım ve pazar sorunu olmayan ve sanayisi gelişmiş Diyarbakır, Mardin, Van Şanlıurfa, Batman gibi illeride katarsaniz yatırımcının ilimize gelmesinide engellersiniz. Kısacası 6. Bölgede oluşumuz bile yatırımcıyı bölgeye çekmek için iyi bir avantaj olmadı, açıklanan paketler halkımızı tatmin etmedi. Daka da sınırlı projeler dışında esnafımızın düşündüğü projelerin Daka ve Kosgeb tarafından desteklenmemesi halkımızı günden güne umutsuzluğa ve karamsarlığa sürükleyebilmektedir.

YÖRE HALKI İLGİSİZLİĞİ HAK ETMİYOR

Halkımız bu ilgisizliği bu çözümsüzlüğü hak etmemektedir. Esnafımız kendi kirasını verebilmenin mücadelesini yapabilmekte kendi ailesinin geçimini sağlayamamaktadır. 2 adet sınır kapılarımızın halen açılmamış olması Halkımızda umutsuzluk ve karamsarlık ön plana çıkarak artık doğup büyüdükleri topraklarını arkasına bakmadan terk edebilmektedirler.     

Bizler Hakkari işadamı esnafı ve tüm halkı olarak bunları haketmiyoruz. Hakkari Esnafımız psikolojik bunalım geçiriyor. Kosgebin Hakkari ilimize pozitif ayrım yaparak ilimiz esnafına kısa vadede çok acil işletme büyüklüklerine göre 2 veya 3 yıl ödemesiz daha sonrada uzun vadeli ödeme takvimiyle kredi ve faiz desteğini sunmalıdır. yoksa tüm halkımız ekonomik bunalımın vermiş olduğu psikolojiyle kendi topraklarını terke dip göç etmek zorunda kalacaklardır.

ÇOK ACİL KISA VADELİ KREDİ TALEBİNDE BULUNDULAR

Kosgeb Başkanı Mustafa Kaplan Hakkari ilimize Kosgeb müdürlüğünün kurulduğu artık Hakkari girişimci ve esnafının Van iline gitmesine gerek kalmadığını tüm girişimci belge sahiplerinin kendi işlerini kurma adına yüzbin TL’nin tarafımızca tahsisinin söz konusu olduğu bu yüzbin tl.nin 30 bin tl. Si hibe ve kalan tutarın uygun ödeme koşullarıyla ödeme yapılması söz konusudur denildi.

Daha sonra kosgeb Başkanı sayın Kaplan Hakkari halkı ve esnafının herşeyi hakkettiğini aktarmış olduğunuz talepleri bakanlıklar düzeyinde ve kosgeb yönetimimizle de istişare ederek en kısa sürede Hakkari esnafımızı müjdelendireceğini aktardılar"  Yaklaşık bir saat süren sıcak görüşmenin  ardından Hatso yönetimi Mamakta bulunan Kosgeb inasından ayrıldılar. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

hatso-111.20140226102202.jpg
 

 

 
Bu haber toplam 4800 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim