• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

HATSO ve HESOB' den kamuoyuna açıklama

HATSO ve HESOB' den kamuoyuna açıklama
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) ve Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası (HESOB) ile Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odasın'dan kamuoyuna açıklama.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) ve Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası (HESOB) ile Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odasın'dan kamuoyuna açıklamasında:

"Birrçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar ve alanlardır.

İlk tedbirler olarak Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için bir çok umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için tüm marketler (manav,şarküterivb.işyerleri) ve şehir içi ile şehirler arası yolcu taşıma araçları için İçişleri Bakanlığı tarafından ilave tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu kapsamda;

İl ve ilçelerimizdeki tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecektir.Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri (depoler,idari bürolar vb.hariç) kadar olacaktır.

Örneğin marketin müşterilerin hizmetine sunulan alan 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekmektedir.

Tüm marketler hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunacak maksimum müşteri sayısını market girişine asarak ilan edecekler,içeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirleri alacaklardır. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeri alınmayacaktır.

İl ve ilçelerimizdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecekler; araç içindeki oturma şekli yolcuların bir birleriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır.

Yukarıda belirtilen tedbirlere tüm işyerlerimizin ve toplu taşıma yapan firmalarımızın büyük hassasiyetle uymalarını, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini insan ve toplum sağlığının korunması yönünden önem arz ettiğini kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Ayrıca; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’na bağlı meslek kuruluşlarımız olarak esnaf,tüccar ve iş insanlarımızın Koronavirüs nedeniyle, içinde bulundukları ekonomik ve ticari sıkıntılar, haftalık olarak düzenlenen raporlarımız ile üst kuruluşlarımıza iletilmekte,

üst kuruluşlarımız olan TOBB ve TESK 7/24 sorunların çözümü ile bugüne kadar alınan ve alınmaya devam eden ekonomik tedbirler konularında sürekli çalışmalarına devam etmektedirler.

Başta sağlık alanında alınan tedbirlerin uygulanması ile ekonomik sorunların çözülmesinde, çalışmalarını sürdüren tüm bakanlıklarımıza ve yerelden genele kadar emek harcayan kamu ve özel sektör çalışanlarına, temsilcilerine teşekkür ediyoruz" denildi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 1888 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim