• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hayalleri Gerçekleştirmek İçin Buradayım

Murat Taş

İnsanın, toplumda sağlıklı yaşaması, toplumsal süreçlere uyum sağlaması ve çevresiyle olumlu ilişkiler kurmasında “spor” son derece önemli bir aktivitedir. Spor bu anlamda bireylerin ruhsal gelişimleri için de önemli bir araçtır.

Edebiyatımızın en ünlü isimlerinden Peyami Safa’nın da dediği gibi: “Spora vereceğimiz anlam gençliğe vereceğimiz anlamla eşdeğerdir.”

Ben de sporu adeta kendisinde bir tutkuya dönüştüren, Hakkâri Gençlik ve Sportif Faaliyetler, Spor Kulübü teknik sorumlusu Sadettin Demirtaş ’ile söyleşi yaptım.

Gerçek bir spor tutkunu olan Sadettin Hocanın, spora olan tutkusunu ve Hakkâri sevgisini okuyacağınız söyleşisiyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Sadettin Demirtaş 49 yaşındayım, İstanbul Kartal’da doğdum, 18 yıl profesyonel futbolcu olarak Fenerbahçe, Sarıyer, Antalyaspor’da oynadım.

10 senedir değişik takımlarda antrenörlük yapıyorum. Son olarak Hakkâri gençlik ve sportif faaliyetler kulübü futbol teknik sorumlusu olarak görev yapmaktayım.

 Neden Hakkâri diye sorsam?

1-137.jpg

Almanya’da iken burada yakın bir dostum sayesinde Hakkâri’deki futbolla tanışma fırsatım oldu. Hakkâri için 3 yıllık bir projenin olduğunu ve benim Hakkâri’ye gelmemi istediler.

Ben de Hakkâri’yi araştırma fırsatı buldum. Buraların yabacısı değilim profesyonel futbolcu olarak güney doğuda farklı illerde profesyonel futbolculuk hayatım geçti.

Hakkâri uzun süre profesyonel takımı olmadığı, için Hakkârili gençlerin spora olan ilgisi ve Hakkâri’nin tekrar profesyonel lige çıkması için benim de oradaki kardeşlerime yardımcı olmam için verilen teklifi kabul ederek buraya geldim.

Buraya gelirken buradaki spor camiasının bir hayali vardı, ben de o hayalleri gerçekleştirmek için binlerce kilometre uzaklardan buralara geldim. Gelirken buralarla ilgili en ufak bir tedirginlik yâda ön yargım olmadı; çünkü bu bölgede profesyonel futbol hayatım geçti.

Buranın insanı, çok sıcak ve misafirperver bir halktır ayrıca Hakkâri halkı sporu özellikle de futbolu çok seviyor. Böyle olunca da buradaki isteğim kat be kat artı.

Hakkâri gençlik ve sportif faaliyetler kulüp takımın durumu hakkında bizi aydınlatır mısınız?

Takım kadromuz, şu an Hakkâri amatör ligi için ideal futbolcu sayımız 33-34 civarındadır. Takımımdan memnunum buradaki ortam çok güzel, şayet burada birinci olarak çıkarsak baraj maçı için hazırlıklar yapacağız, eksiklerimiz varsa tamamlamaya çalışacağız.

Özetleyecek olursak takım şu an iyi inşallah daha iyi olacak. Hakkâri halkı ve sporseverler bizlere destekte bulunduğu sürece her şeyi başaracağız. Takımımızla ilgili, bizim, takım olgusu anlamında yapmak istediklerimiz.

Sonucun, ikinci planda kaldığı sonuç endeksli takımdan ziyade karakterli, takım ruhuna sahip bir oyun felsefesini bir takım felsefesinin olması gerektiği kanısındayım.

Farklılığımız, bizim saha içeresindeki oyun anlayışımız arzumuz, isteğimiz olması, rakibine saygı duyan onu önemseyen; birbiri için mücadele eden bir takım ruhu oluşması temel isteğimizdir.

Kulübün yapısı içerisinde bütün futbolcularımıza en büyük tavsiyemiz gösterecekleri doğru tavır, gelecek kuşaklara rol model olabilecek bir, Hakkâri sportif faaliyetler kurumu oluşturmaktır.

2-180.jpg

 Yönetim kadrosuyla olan ilişkinizde biraz bahseder misiniz?

Yönetimle çok iyi anlaşıyoruz. Aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Bizlere ve futbolcularımıza her türlü imkânı sağlamışlar. Kulüp yönetiminde, çok değerli Hakkârililer var; hepsi Hakkâri sporun başarısı için canla başla mücadele ediyorlar.

Hakkâri gençlik ve sportif faaliyetler kulübü ailesi olarak tek amacımız, Hakkâri futbolunun ve sporunu en iyi yerlere getirmektir.

Hakkâri halkının ve sporseverlerin spora olan bakışını nasıl görüyorsunuz?

Hakkâri’nin profesyonel bir futbol takımına çok ihtiyacı var. Maalesef onların bu masum ve makul isteğine kimse tam olarak karşılık vermemiş.

Herkes bireysel düşünmüş takım olarak birleşip belli fikirler projeler öretilmemiş bu da doğal olarak Hakkâri Sporu ‘muzun profesyonellik seviyesine yükselmemesine sebep olmuştur. Gerçekten de Hakkâri halkımızda sporun aşk ve tutkusunu görebiliyoruz.

Genç ve yetenekli bir nüfusu var. Bunu doğru değerlendirmek gerçekten çok önemli, Hakkâri halkının üç aylık bir süre içinde bizlere gösterdiği ilgi ve sevgisinden dolayı kendilerine minnet borçluyuz.

Burada sıkılmadan üç ayımız geçti, inanın Almanya ve İstanbul’u aratmayacağı bir ilgi ve sevgidir bu.

3-140.jpg

 Hakkâri deki spor tesisleri ve eksikleri nelerdir?

Şimdi profesyonel bir takımın olmamasının en büyük sebeplerinden biri günlük düşünmenin, bundan sonraki 5-10 yıl sonraki Hakkâri’yi düşünmemenin temelli bir sebebi günü kurtarmak tabii ki bundaki sebep kentin terörle çok anılması vb. durumları sayabiliriz. Allah’a şükür ki şu an terör diye bir sebep yok artık.

Bundan sonraki hedefimiz 5-10 yıl içinde Hakkâri spor ile ilgili sağlıklı planlamalar yapmaktır. Tesis ve futbol sahasına bariz ihtiyacımız vardır.

Hakkâri Spor ’un gerçek anlamda büyük tesislere futbolcuların konaklayacakları rahat ve konforlu alanlara ihtiyaçları vardır tabi ki. Bu anlamda Devletimiz elinden geleni yapmaktadır ve daha da yapacağına inanıyorum. Âmâ her şeyi devletten beklemek de yanlış tabi gönüllü kuruluşların ve iş adamlarımızın da katkılarını bekliyoruz.

Bu yüzden buradaki temel amaç Hakkâri Spor ’un bütün takımlarına hizmet edecek doğru bir yapılanmayla kendine yetebilen, maddi anlamda Devlete devamlı bağlı olmayan, kendi kendine yetebilen bir pozisyonda olması ve kendi imkânlarıyla, doğru planlanmayla sponsorlarla takımı doğru tetiklenmesi vb.

İyi bir alt yapının ileriki zamanlarda çok doğru bir şekilde planlanmasıyla daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Bu anlamda gerek materyal gerekse tesis anlamda eksiklerimiz olsa da inanıyorum ki tutku ve başarı arzusuyla bunları da halkımızın destekleriyle elde edeceğiz. Aynı yerde buluşmuyorsan buluşulmayan yerde her zaman bireysel düşünce olur.

İnsanların bütün olmaya ihtiyacı var. Bütünsellik olmadığı sürece, Hakkâri Spor ‘un başarılı ve profesyonel takım olma şansı olamaz.

4-113.jpg

 Hakkâri’deki sporcu potansiyelini nasıl buluyorsunuz?

Burada şunu samimiyetle söyleyebilirim ki Hakkâri Türkiye’nin en genç ve en dinamik nüfusuna sahip tatlı bir ilimiz. Bu yörenin insanının çok kuvvetli bir yapısı var. Bu kuvvetli yapılarıyla bütün spor dallarına yatkın bir yeteneğe sahipler bu da Allah’ın bir kerametidir.

Bu potansiyel yukarıda bahsettiğim hususları doğru değerlendirme kabiliyeti, doğru proje üretebilme olmadığından bu kıymetli yetenekler ülkemize tam olarak tanıtılmamıştır.

Bu yapılanma, proje ve buraya gelecek kişilerin doğru tanıtılması ve buradaki sportif alandaki insanların bürokrasinin saç ayaklarını dediğim kişilerinde aynı tabanda buluşup aynı beyinde beraber hareket edip bu genç nüfusa sportif anlamda çok destek vermeleri, yetenekleri sergileyebilmek için imkânlar sağlanmalıdır.

Hakkâri halkına mesajınız?

Gerçekten burada sıcak ilgi var. Buradaki insanlar, düğünlerde, cenazelerde birlikteler. İnsanların bir birine saygısı yani diğer doğu illerine göre ve biraz daha kuvvetlidir.

Bizim mesajdan ziyade burada Hakkâri’yi doğru tanıtacak şeyin ilk etapta profesyonel bir futbol kulübümüzün olması ve bu anlamda insanların beraber birleşip Hakkâri Spor adına doğru ve güzel şeyler yapmalarına yönelik dileklerimiz olabilir.

Burada hangi takım olursa olsun merdiveninin en tepesindeki takım neyse herkesin onu desteklemesi o anlamda bizim için bizim kulübümüzün futbol felsefesine ve karakterine uygun bir düşünceye bizlere destek olmaları, onun dışında başka bir mesajımız olamaz yalnızca teşekkürümüz olur. Ayrıca üç aylık süreç içinde Hakkâri halkının bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim.

5-081.jpg

 Hakkâri spor hak ettiği başarıyı sağlar mı?

Bu da bir sonraki sorularla beraber birbirini devam ettiren soru ve cevaplarla ilgili, Hakkâri hakkettiği başarıyı bir bütün olarak düşünmelidir. Röportajda da belirttiğim gibi tesisleşme, doğru yapılanma ve birliktelik duygusuyla tabii ki başarabiliriz. Bilmek, yapmak anlamına gelmiyor.

Herkes Hakkâri sporun profesyonel lige çıktıktan sonraki durumunu düşünebiliyor. Fakat bunu eyleme dönüştürmediğimiz sürece bunların hepsi teoride kalacaktır.

Sitemizi takip ediyor musunuz spor bölümü nasıl?

Hakkâri Haber TV sitesini mümkün olduğu kadar takip ediyoruz. Ben de bir Hakkârili olduğum için ayrıca siteniz gayet doğru ve duyurucu haberler yaptığı için beğenerek takip ediyorum. Ayrıca çalışmalarınızda başarılar dilerim

Hakkari Haber TV spor bölümü olarak Sadettin Hocamıza bizlere vakit ayırdığı için, yaptığı sıcak sohbetlerinden dolayı teşekkür eder başarılar dilerim.

6-065.jpg

Bu yazı toplam 3692 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim