• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Haydi sıra çocuk mahkumlarda

Hakan Taş

Yeni anayasa çalışmaları sürerken cezaevlerindeki Ergenekon ve KCK davalarında tutuklu vekiller serbest bırakıldı. Bu beraat kamuoyunda büyük bir memnuniyet yarattı. Hükümet cephesinde yapılan açıklamalara bakılırsa genel bir af gözükmüyor. Lakin Türkiye'de 345 hapishanede 137 bin 133 tutuklu bulunuyor.

Tutuklulardan 4 bin 870'i kadın, bin 878'i çocuk... İHD cezaevi komisyonuna ulaşan rakamlara göre hapishanelerde 167'si ağır olmak üzere 544 hasta tutuklu var. Edindiğim bilgilere göre çeşitli hapishanelerde tutuklu olan Hakkari nüfusuna kayıtlı çocuk sayısı 17’dir.

Genel af gündemde yok ama bir barış süreci var. Barışı gerçek anlamda istiyorsak demokrasiye aykırı kuralları da çiğnemeliyiz. Yani bir taraftan barış isteyeceksin diğer taraftan düşüncelerinden dolayı insanlar tutuklanacak, sokakta hak ve hukuk arayanlar gözaltına alınacak, bilim adamları, düşünürler, seçilmişler ve çocuklar hapishanelerde cezalandırılacaklar…

Silahların ve şiddetin olduğu yere barış yanaşmaz. Ülkeye barışın gelmesi sadece hükümetin isteğiyle de olmaz. Kan üzerinde siyaset yapanlar neden artık kar üzerinde kayak yapmasın. Kayıp vermeyen, canı yanmayan, çaresizliği bilmeyen barışı ve savaşı ikiz kardeş sayar.

 Bölgemizde bir yumuşama sağlandı. Silah sesleri mola verdi. Şiddet meclise transfer oldu, yumruk ve tekmeler havada uçuşuyor, birbirlerini yesinler  bence sorun değil.      Tüm mahkumları serbest bırakın, cezaevlerini hemen kilitleyin demiyoruz.

Lakin kader tuzağına düşen 5 bine yakın kadın ve 2 bine yakın çocuk tutuklunun durumlarını gözden geçirin. Şiddete karşı dik durduğu için vurulmamak için vuran o kadınlar anne ve yardır. Taş attıkları için, aç kalınca karnını doyurmak için çalmak zorunda kalan, toplumsal olaylarda slogan attıkları için tutuklanan çocukları özgürlüklerine kavuşturmalıyız.

Okul sıralarında olması gerekenlere hücre ve hapis yakışmıyor. Başlarında öğretmenleri olması gereken çocuklara üniformalı gardiyan yakışmıyor. Top koşturması gereken minik yüreklerin kör ve sağır duvarlar arasında volta atmaları yakışmıyor. Kadın, çocuk ve hasta mahkumlara iyileştirici yasalar getirilmelidir. Af yok diyen hükümeti umarım Rabbim af eder…

 

Bu yazı toplam 2025 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim