• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Haydi veliler okula!

Hakan Taş

Öğrenci zaten okula gider. Okul yolunu bazen şaşıran ve çok az giden velilerdir.  Veli ilgisizliği neredeyse tarihe karıştı. Artık her baba ve anne veli sıfatıyla okula sık sık uğrar oldu.

23 Nisan İlköğretim Okulu veli toplantısı düzenledi. Katılım ve ilgi okul yönetimini bile şaşırttı. 70 öğretmenin görev yaptığı okulda 1200 öğrenci eğitim görmektedir.

Okul fiziki görüntüsü ve donanımıyla resetlendi. Okul aile birliği yönetimi de değişti ve Mali Müşavir Reşit Orman başkanlığı üstlendi.

mudur-001.jpg

Okulun durumu ve öğrencilerin eğitim seviyelerini konuşmak üzere tertiplenen toplantıda okul müdürü Sabah SAKLI bir konuşma yaptı. Saklı; “Okulumuz örnek denilecek kapasitededir.

Modern araç ve gereçlere sahibiz. Okulumuza geniş bir kütüphane kurmak istiyoruz. Bunun için de desteğinize ihtiyacımız vardır. Okul içinde iyi bir eğitimin dışında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda güzel çalışmalar sergilemekteyiz.

Bir okulda eğer öğretmen mutluysa derste de başarılı olur. Biz kocaman ve mutlu bir aileyiz. Okulumuzda sıkıntılı diyebileceğimiz öğrenci hemen hemen hiç yok gibi. Tek eksiğimiz kütüphanesizliktir.

Sizlerin desteğiyle bu eksiğimizi kapatmak, okumaya daha fazla önem vermek istiyoruz. Ayrıca okul bahçesinde veliler çocuklarını beklerken oturacakları banklar yaptırmak istiyoruz.” Dedi.

Okul müdürü, öğretmenler ve veliler söz hakkı alarak herkes fikir yürüttü. Alınan kararla her sınıfa ve her öğrencinin faydalanabileceği geniş kapasiteli bir kütüphanenin kurulmasına karar verildi.

23 Nisan İlköğretim okulunu örnek verdim ama bu geleneği tüm okullarımıza yaymalıyız. Herkes maddi ve manevi kütüphaneler için destek vermelidir.

Kocaman ve modern okullarımızda kütüphanelerin olmayışı büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği yok etmek hepimize düşüyor.

Bunun dışında birçok okulumuzda öğrencilerin rahatça soyunabilecekleri kabinler de yapılmalıdır. Kitap okuma alışkanlığımızı da genişletmeliyiz.

Eğitim aileden, anne ve babadan başlar. Bizler kitap okumaya önem vermeliyiz ve bu alışkanlığı evde başlatmalıyız.

Haydi veliler okula,

Hadi öğrenciler kitap okumaya…

haydi-veliler-okula-1-004.jpg

Bu yazı toplam 3264 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim