• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

HDP aday adayları tek yürek oldu

HDP aday adayları tek yürek oldu
Hakkari Barış Demokrasi Partisi (HDP) Milletvekili aday adayları bir araya gelerek seçilen adaylar için ortak destek açıklaması yaptılar.

HDP ilçe merkez binasında yapılan toplantıya Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Hakkari BDP Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Dara Besi, DBP Eş Başkanları Musa Çiftçi, Berivan Akboğa, Hakkari kent meclisi sözcüsü Perihan Kahraman ile HDP aday adayları katıldı.

Bölgede çıkan çatışmada yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunu ardından konuşan HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, ‘ Haziranda yapılacak olan milletvekili seçimleri için kendilerine 48 aday adayının başvurduğunu belirtti.

Başvuran adaylar arasında 3 kişinin seçildiğini ifade eden Temel, bundan sonrada aday adayları ile birlikte 7 Haziran seçimleri için birlik beraberlik içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ise, kendilerine gelip aday adayı olan herkesi kendi adayları gibi gördüklerini belirtti. Arslan,”Aday adayların bizimle beraber bir aday gibi çalışmasını istiyoruz. Şunu da söylemek istiyorum Hakkari ve Botan bölgesi olarak seçim sonuçlarını merakla etmiyoruz.

Biz Hakkari’de ve Botan’da olduğu gibi birçok bölgede seçim coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Birlik beraberlik ruhu içersinde seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hakkari halkı 40 yıldır bu mücadele için bedel vermiştir. Aday adayı başvurusunda bulunan arkadaşlarda bu bölgenin çocukları ve bileşenleridir. Seçilmeyen aday adaylarımızla birlikte 7 Haziran için çalışmalarımızı el birliği ile yürüteceğiz” dedi.

Milletvekili aday adayları Ahmet Korkmaz, Salih Yıldız, M. Sıddık Akış, kazım Kurt ve Hivzullah Kansu’da birer konuşma yaparak birlik beraberlik içersinde çalışacaklarını ifade ederek, seçilen 3 milletvekili adayı arkadaşlarına ise başarılar dilediler. Hakkarihabertv.com

hdp-1-006.jpghdp-2-008.jpghdp-3-001.jpg

 

Bu haber toplam 3901 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim