• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu kuruldu

HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu kuruldu
HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu, 7 Haziran'da yurt dışından 400 bin oyu hedeflediğini açıklayarak, seçim çalışmalarına katılma çağrısında bulundu.
HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu, 7 Haziran'da yurt dışından 400 bin oyu hedeflediğini açıklayarak, seçim çalışmalarına katılma çağrısında bulundu.
 
Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da yapılacak seçimler için HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu kuruldu. Koordinasyona; HDP Avrupa TemsilciliĞi, KCD-E (Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi), TJKE (Avrupa Kürt Kadın Hareketi), AvEg-Kon (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu), ADHK (Avrupa Demokratik Halklar Konfederasyonu), ATIK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu), ESU (Avrupa Süryaniler Birligi), YSGP (Yesiller Sol Gelecek Partisi) ve Yaşanacak Dünya/Devrimci Proletarya gibi siyasi parti ve demokratik örgütler katıldı.
 
'AKP'YE KARŞI ÜST DÜZEYDE DEMOKRATİK BİRLİK'
 
HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, yerel ve merkezi düzeyde her bileşenin katılımına açık olunduğuna dikkat çekilerek, şunlar ifade edildi: 
"Devletin Türk ve Müslüman olmayanları inkar ve imha geleneksel anlayışının bir devamı olarak iktidarda bulunduklarından bu yana sürekli olarak toplumu kutuplaştıran, agresif, kadın düşmanı, kışkırtıcı iç politikayla her geçen gün halkları birbirine düşman etme ve ötekileştirme siyasetinde derinleşen AKP'nin bu kirli siyasetini boşa çıkarmak, devletin temel anlayış ve uygulamaları noktasında farklı bir durumda olmayan düzen partileri MHP ve CHP’nin iki yüzlü politikalarını teşhir etmek için; tüm demokratik, devrimci, ilerici sınıf ve emekçi kesimlerin ortak zeminde mücadele etmesi elzem bir durum olmaktadır. Iktidarin anti-demokratik, düşmanlık üreten, inkar ve imha zihniyetini toplumun tüm kesimi üzerinde hakim kılmaya çalışan siyasetine karşı topyekun mücadele etmek, demokratik birliği en üst düzeyde geliştirmek gerekmektedir."
 
 AKP'nin iş cinayetleriyle de ön plana çıkan bir hükümet olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 'İç Güvenlik Paketi'yle de toplumsal muhalefetin sindirilmek istendiği, AKP'ye karşı direnişi yükseltmenin gerektiğine değinildi.
 
Koordinasyon, yaklaşık 3 milyon seçmenin olduğu yurt dışından 400 bin oy hedefinde olduğunu açıklayarak,  bütün halkları, inanç gruplarını, birey ve toplulukları seçim çalışmalarında yer almaya, HDP'ye oy vermeye çağırdı.
 
Açıklamada, seçime ilişkin her türlü bilginin bileşenler veya ilerici dernek, toplum merkezi, cami, dergah, lokal vb. yerlerden edinilebileceği duyuruldu. basından
Bu haber toplam 3335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim