• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

HDP, BDP'den milletvekili adaylarını karşılama çağrsı

HDP, BDP'den milletvekili adaylarını karşılama çağrsı
HDP ve DBP Hakkari il örgütleri yarın kente gelecek olan HDP’nin Hakkari milletvekili adaylarını karşılama çağrısı yaptı. Açıklamada HDP’ye ve sürece sahip çıkılması istendi.

HDP’nin milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kuruluna sunup adaylarını Ankara’da tanıtmasının ardından milletvekili adayları seçim bölgelerine giderken, HDP ve DBP Hakkari il örgütleri ortak bir açıklama yaparak halka milletvekili adaylarını karşılama çağrısı yaptılar.

HDP Hakkari il binasında konu ile ilgili yapılan açıklamaya DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi ve HDP İl eş Başkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara katıldı. Açıklamasına, ‘Güne acı bir haber ile başladık’ diyerek başlayan HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel,  Ağrı’nın Diyadin ilçesinde büyük bir provokasyon yaşandığına dikkat çekerek, Diyadin’de büyük bir provokasyon hayata geçirilmek istendiğini söyledi.

AKP ile askerin bir Oytun içinde olduğunu savunan Temel, “AKP ile asker Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin hayata geçirmek istediği yeni yaşamı engellemek için provokasyon girişimlerinde bulunuyorlar. son dönemlerde aralarında Ağrı ve Hakkari’nin de bulunduğu farklı illerde askeri operasyonlar başlatılmıştır. Diyadin’de yaşanları kınıyoruz, halkımıza bu konuda yaşanabileceklerin önüne geçmeleri için duyarlı davranması gerekir” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adaylarını belirleyip listesini YSK’ya sunmasının ardından adayların seçim bölgelerine gitmeye başladığını anımsatan Temel, HDP’nin Hakkari adayları için yarın kitlesel bir açıklama yapılacağını söyledi.

Temel, aralarında Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve köyler ile Hakkari merkezinden bütün yurttaşların katılacağı kitlesel bir karşılama yapılacağını ifade ederek, Hakkari halkına hem HDP’ye sahip çıkması hem de dün Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaşanan olayları tepki göstermek için karşılamaya davet etti.

Karşılamanın yarın saat 10.00 Özgürlük Meydanında (Çiftlik mevkii) yapılacağını belirten Temel,  Milletvekili adaylarının, Hakkari belediyesi önünde halka hitap edeceğini, daha sonrada HDP’nin Hakkari’deki seçim bürosunun faaliyete açılacağını sözlerine ekledi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4039 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim