• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

HDP Eylül ayındaki hak ihlallerini açıkladı

HDP Eylül ayındaki hak ihlallerini açıkladı
HDP, Eylül ayında yaşanan insan hakkı ihlallerine ilişkin raporunu açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Eylül ayında yaşanan insan hakkı ihlallerine ilişkin hazırlanan raporu açıkladı.

Raporda, Eylül ayı içerisinde gerçekleşen hak ihlalleri şu şekilde sıralandı:

İhlaller

* 2 Eylül tarihinde Adana’da adliye binası içerisinde bekleyen Mustafa Rençber ve yanındaki üç kişiye kolluk tarafından gereksiz yere bekledikleri gerekçesiyle kameralar önünde ağır darp gerçekleşmiş ve kolluğun açık bir alanda yapmış olduğu bu işkence neticesinde darp edilen vatandaşlar polise mukavemetten tutuklanmıştır.

* 6 Eylül tarihinde İstanbul’un Sultangazi İlçesi’nde gerçekleşen operasyon neticesinde gözaltına alınan 4 kişinin TEM Şube Müdürlüğü’nde işkenceye maruz kaldıkları vatandaşların müdafileri tarafından duyurulmuştur

* 8 Eylül tarihinde Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yol kontrolü yapan polisler araç içerisinde bulunan 5 kişiyi yol ortasında darp ederek gözaltına almıştır.

* 9 Eylül tarihinde Edirne F tipi Cezaevinde açlık grevi yapan tutsaklar, gardiyanlar tarafından darp edilmiştir.

* 12 Eylül tarihinde Van’da tutuklanan 17 yaşındaki M.K. cezaevinden gönderdiği mektupta Van Emniyet Müdürlüğü’nde darp edildiğini ve tacizle tehdit edildiğini belirtti.

* 17 Eylül tarihinde Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 2’si çocuk 7 kişi örgüt propagandası yapmak iddiasıyla tutuklanmıştır. Tutuklanan çocuklar cezaevinde avukatlarıyla yapmış oldukları görüşmede Emniyet’te darp edildiklerini ve birçok hakaret ile tehdide maruz kaldıklarını ağlayarak avukatlarına anlatmışlardır.

*19 Eylül tarihinde Urfa’nın Viranşehir İlçesi’nde 14 Eylül günü Cumhuriyet Parkı’nda polislerin silahlı saldırısı ile gözaltına alınan 3 genç ile bağlantılı oldukları iddia edilen 2 kişiye, gözaltında işkence uygulandığı belirtildi.

* 21 Eylül tarihinde onlarca çevik kuvvet polisi avukat Ebru Timtik ve kendisine desteğe gelenleri döverek ve yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

* 22 Eylül tarihinde Adana’da gözaltında cinsel işkence ve şantaja maruz kalan Figen Şahin’in tutuklu bulunduğu cezaevinde tedavisi yapılmayarak üzerindeki işkencenin devam ettiği ortaya çıktı. Figen Şahin’in Avukatı Beyhan Günyeli,

gözaltında sürekli göğüslerine ve genital bölgesine vurulduğu için kanama geçiren Figen’i hastaneye götürmesi gereken 112 acil servis çalışanının, ‘Yalan söylüyorsun aç bacaklarını bakacağım’ diyerek psikolojik işkenceye devam ettiğini ve tedavisinin yapılmadığını söyledi. İMC

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim