• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

HDP hem umut hem de çözümdür

HDP hem umut hem de çözümdür
DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "HDP hem umut hem de çözümdür. Bu seçim umudun dönemi olacak ve Türkiye'deki toplumsal çoğulcu gerçekliğin ve halkın iktidarını kuracağız" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "HDP hem umut hem de çözümdür. Bu seçim umudun dönemi olacak ve Türkiye'deki toplumsal çoğulcu gerçekliğin ve halkın iktidarını kuracağız" dedi.

HDP bileşenleri, seçim çalışmaları çerçevesinde İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP bileşenleri arasında yer alan siyasi partilerin eş başkanları, başkanları ve sözcüleri katıldı. Toplantıda söz alan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, yapılacak seçimlerin Türkiye'nin siyasal rejimini belirleyecek bir seçim olacağına dikkat çekerek, "Son 100 yüzyıllık tarih boyunca Türkiye'nin en kritik seçimi olacak.

AKP 1930-40'lı yıllardaki tek partili süreci yaratmaya çalışıyor. Diğer yandan da HDP bileşenleriyle Türkiye'nin çoğulcu yapısına uygun demokratik bir mücadele veriyor" dedi.

BU ÇAĞRI TARİHİ ÖNEMDEDİR'

Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Türkiye'nin ya "Erdoğanizm" ve AKP Hükümeti’ne teslim olacağını ya da bütün dinleri, ırkları kucaklayan kardeşçe bir sürece gireceğini kaydeden Yüksek, seçimleri çok önemli bulduklarını belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından açıklanan 10 maddelik çağrıyı hatırlatan Yüksek, "Biz bu çağrıyı tarihi önemde görüyoruz.

Türkiye'de verilen 40 yıllık mücadelede, demokratik kanallar açık olmadığı için farklı kanalların kullanıldığı bir dönem oldu. Özgürlüklerin ve demokrasinin olduğu bir ülkede farklı araçlar kullanılmaz ama demokratik zeminin olması gerekir. Öcalan'ın çağrısı ile silahsızlanma döneminin olması tamamen Türkiye'deki koşullara bağlı" şeklinde konuştu.

‘BUNDAN SONRA SORUMLULUK AKP’NİNDİR'

Kürtlerin üzerine düşeni yaptığını belirten Yüksek, şunları söyledi: "Kürtler adım atıyor. Bundan sonra sorumluluk Türkiye ve AKP'nindir. Çatışma döneminin ardından yeni can kayıplarının yaşanmaması talebimizi ortaya koyuyoruz. Kürtler sürece de sahip çıkıyor ve Türkiye'deki bütün halkların da sürece sahip çıkması gerekir. AKP toplumu manipüle etmeye çalışıyor.

Bizim barışı istemediğimizi söylüyorlar. Bu gerçek değil, gerçek olan yıllarca kimliksel haklarımızı elde etmek için ölen ve öldüren taraf olduk. Binlerce insan yaşamını yitirdi ve yine milyonlarca insan yerinden yurdundan oldu.

Demokratikleşme ve barış konusunda direten AKP ve Türkiye'deki milliyetçi, şoven kesimlerdir. AKP samimi olarak beklentileri karşılamalıdır. Beklentiler karşılanmazsa sorumlusu AKP'dir. Şimdiden AKP sorumluluğu başka tarafa atıyor ama artık toplum gerçekliği görüyor." 

‘HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ’

Siyasal güçler olarak silahın tartışılması için karar mercileri olmadıklarını belirten Yüksek, "Silah tartışmasının karar mercileri var ve bize düşen bunun siyasal zeminini hazırlamaktır. Siyasetin bu koşulları oluşturmasına bağlıdır. Ortadoğu ateş çemberindeyken Türkiye'nin demokratik çözümü kaçırmaması gerekir. Barışa bu kadar yakın bir daha böyle bir noktaya gelinir mi belli değil" diye konuştu.

HDP'nin sadece bir Kürt partisi olmadığının altını çizen Yüksek, "HDP bütün halkları, inançları ve kesimleri kucaklayan toplumun partisidir. HDP, Kürtlerin diğer toplumsal hareketlerle birlikte demokratikleşme arayışıdır. Başaracağımızı da biliyoruz.

CHP umut noktası değil, AKP halkın sorunlarına çözüm bulmaktan uzak ama HDP hem umut hem de çözümdür. Bu seçim umudun dönemi olacak ve Türkiye'deki toplumsal çoğulcu gerçekliğin ve halkın iktidarını kuracağız" dedi. Yüksek'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

Bu haber toplam 2650 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim