• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

HDP İL EŞBAŞKANI SİNAN KAYA'NIN ACI GÜNÜ!

HDP İL EŞBAŞKANI SİNAN KAYA'NIN ACI GÜNÜ!
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eş Başkanı Sinan Kaya'nın ağabeyi Adnan Kaya uzun süredir mücadele ettiği Lenfoma hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

HDP İl Eş Başkanı Sinan Kaya'nın İstanbul'da yaşayan ve bir yılı aşkın bir süredir Lenfoma hastalığı ile mücadele eden ağabeyi Adnan Kaya yaşam savaşını kaybetti.

İstanbul Kanunu Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma hastanesinde kemoterapi tedavisi gören evli ve üç çocuk babası 47 yaşındaki Kaya'nın naaşı bugün saat 11:00'da uçakla Van'a oradan da Hakkari'ye getirilerek yarın kale altı aile mezarlığında defnedilecek.

Kaya'nın cenazesinin Koronavirüs tedbirleri kapsamında sade bir törenle son yolculuğuna uğurlanacağı ve taziyesinin kurulmayacağı öğrenildi.

HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, ağabeyi Adnan Kaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade ederek, koronavirüsü nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara defin işlemleri ile taziyeye gelmemeleri yönünde çağrı yaptı.

Kaya," Abim yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğü Hastanede yaşam mücadelesini kaybedip hakkın rahmetine kavuşmuştur.Kültürümüzde taziyelerin çok büyük önemi bulunmakta, taziyelerde dostların, akrabaların verdiği manevi destekle, taziye sahipleri rahat huzur dolu bir nefes alır, Dostların onlarla aynı acıyı hissettiklerinin farkına varır. Sabır ve metanetlerini korur.

Bu yaslı olan gönüllerin yarasına bir nebzede olsa merhem olur. Doğru zamanda doğru kararlar vermek yaşamın gerçekliğidir. Nasıl ki ölüm hakikat içeren bir durum ise, her canlının mutlak anlamda tadacağı bir gerçeklik ve aynı gerçekliği böyle bir zamanda doğru kararlar ile yaşamımıza da yansıtmak zorundayız.

Hele ki toplumun tamamının, umudunun olduğu bir partinin mensubu iseniz sorumluluklarınız kat be kat artmaktadır. Korona illetinin dünyanın tamamının başına musallat olduğu bir dönemde, halkımıza ısrarla içeride kalmaları gerektiği yönünde uyarı verdiğimiz bir anda, taziye kurmak.

Bu halka yapılacak en büyük kötülük olur. Bizim yaşam felsefemiz yaşat üzerine kuruludur. Bu nedenle önceliğimiz halkımızın sağlığı olduğundan dolayı, taziye kurmamayı uygun gördüğümüzü belirtmek isteriz. Taziye dileğinde bulunmak isteyenler aşağıdaki telefon numaralarından bizleri arayıp taziye dileklerini iletebilirler" şeklinde konuştu.
Sinan Kaya GSM;  0532 375 30 30
Kemal Kaya GSM; 0538 373 43 21
Adil Kaya GSM TEL;0536 026 18 18

Bu haber toplam 4320 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim