• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

HDP Kadın Meclisinden 8 mart etkinliği

HDP Kadın Meclisinden 8 mart etkinliği
HDP Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliğinde kadınlar kol kola girerek halay çekti.

HDP Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” tarafından Merzan Nergiz Düğün Salonunda düzenlediği etkinliği, HDP yöneticileri, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile kadınlar katıldı.

HDP yöneticilerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, ceza evinde bulunan tutukluların selamını ileterek konuşmasına başladı.

Cezaevinde bulunanların yakında özgürlüklerine kavuşacaklarını belirten Güven, gün gelecek ülkeye huzur ve güven gelecek dedi.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemine de değinen Güven, " 8 Mart 1857’de New York’ta tekstil işçisi kadınlar, 16 saatlik çalışma saatleri, düşük ücret ve insanlık dışı çalışma koşulları sebebiyle greve çıktı.Takvimler 1911’in 25 Mart’ını göstermekteydi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Asch binasının son üç katında faaliyet gösteren Triangle Gömlek Firması’nda sönmemiş bir sigara izmaritinden kaynaklandığı tahmin edilen yangın, sekizinci katta başladı.Kağıt ve kumaş artıklarıyla dolu olan atölyede yangın hızla yayıldı ve önce dokuzuncu katı sonra onuncu katı sardı.

Ne olup bittiğini anlayamadan kaçışmalar başladı. Asansörlere, yangın merdivenlerine koşuldu. Ancak sadece bir asansör çalışır haldeydi ve yangın merdivenlerine açılan kapılar kilitliydi. Zaman alevlerden yanaydı...Hayatını kaybeden 146 kişiden 129’u kadın, bunların 48’i sendika üyesiydi. 

Yangında bu kadar çok kayıp verilmesi, fabrika sahiplerinin iş çıkışı hırsızlığa karşı çantaları daha kolay kontrol edebilmek için asansör sayısını bire indirmelerine, izinsiz dışarı çıkışları önlemek için yangın merdivenlerine açılan kapıları kilitlemelerine bağlanıyor.

1910 yılında II. Enternasyonal, Danimarka’nın Kopenhag kentinde toplandı. Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart'ın  Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oy birliğiyle kabul edildi" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Koma Havin ve Mezopotamya Kültür Merkezi Sanatçısı Hediye Kalkan sahne aldı. Sanatçı Kalkan, güzel sesi ile kadınları bir taraftan duygulandırdı diğer taraftan ise coşturdu.  Etkinlik olaysız bir şekilde sona erdi. Hakkarihabertv.com

 

 
Bu haber toplam 3303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim