• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

HDP kanaat önderleriyle yemekte bir araya geldi!

HDP kanaat önderleriyle yemekte bir araya geldi!
HDP ve DBP Hakkari İl örgütleri referandum öncesi kentin ileri gelenleri, partinin eski çalışanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerini yemekte bir araya getirdi.

16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda “Hayır” için yoğun tempo harcayan HDP ve DBP Hakkari İl örgütleri çalışmalar kapsamında kentin ileri gelenleri, daha önce partinin çeşitli kademlerinde görev almış eski yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yemekte bir ara geldiler. 

DBP il binasında verilen yemeğe HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Hakkari eski milletvekili ve HDP Merkezi disiplin kurulu başkanı Hamit Geylani, HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu ile DBP ve HDP il ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yemek öncesi kısa bir açıklama yapan HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu 7 Haziran 2015 seçimlerine değinerek HDP’nin seçim başarısının ardından Türkiye’nin ikinci bir seçime zorlandığını HDP’nin bütün zorluk ve baskılara rağmen ikinci seçimde de büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

HDP’nin eş genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin de araların da  bulunduğu binlerce kişinin cezaevine atıldığı anımsatan Zeydanoğlu, baskıların hiçbir sonuç getirmeyeceğine dikkat çekti ve ekledi: “Kürtlerin kazanımlarına yönelik bu baskılara rağmen HDP de Kürt halkı dimdik ayaktadır.

Ne olursa olsun çözüm masadadır. İki yılda olsa 5 yılda olsa eninde sonunda masaya gelecekler. Biz diyoruz ki artık bu ölümleri durdurun. Biz referandumda tek adama dayalı bir sisteme karşıyız ve kararımız hayırdır” diye konuştu. 

Yemeğe katılanlara teşekkür eden HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise bütün baskılara rağmen mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. 

Hakkari eski milletvekili ve HDP Merkez disiplin kurulu başkanı Av.Hamit Geylani de tarihi bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek bütün baskılara rağmen Hakkari’nin 16 Nisanda güçlü bir şekilde ‘Hayır’ diyeceğini söyledi. 

Şuanda cezaevinde olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran öncesi ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sözünü hatırlatan Geylani, “Bu seçim başarısının ardından başta Demirtaş olmak üzere milletvekilleri, parti yöneticileri ve belediye başkanları cezaevine atıldı.

Ama Korkunun ecele faydası yok. Biz bütün baskılara rağmen sandıklara gideceğiz ve irademizi sandıklara yansıtacağız” diye konuştu. HDP’nin programı verilen yemeğin ardından sona erdi. Hakkarihabertv.com

hdp-1-019.jpghdp-m-022.jpg

Bu haber toplam 3659 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim