• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

HDP Milletvekili adaylarının seçim çalışması sürüyor

HDP Milletvekili adaylarının seçim çalışması sürüyor
HDP’nin Hakkari milletvekili adayları çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden adaylar taziye ziyaretine de katıldılar.

7 Haziran seçimlerine parti olarak girme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürürken, HDP’nin Hakkari Milletvekili adayları Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan bugün kentte önce bir taziye ziyaretine katıldılar ardından da esnafı ziyaret ettiler.

 Demokratik Toplum Kongresi  (DTK) Eş Genel Başkanı ve Hakkari birinci sıra adayı Selma Irmak da  Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivistleri ile seçim gündemi ile ilgili bir toplantı yaptı. HDP milletvekili adayları daha sonra Yüksekova ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışına katılmak üzere Yüksekova’ya geçtiler.

DBP İl Eş Başkanı Musa Çifti, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve Hakkari il Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir ve partilerin eşlik ettiği Milletvekili Adayları Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan ilk önce Hakkari Genlik ve Spor eski il Müdürü Sadi Akdağ’ın dün vefat eden 97 yaşındaki annesi Ayşe Akdağ’ın taziyesine katılarak Akdağ ailesine baş sağlığı dileğinde bulundular.

Taziye ziyaretinden çıkan adaylar daha sonra Ciğer Kavşağı mevkiinde bulunan esnafları ziyaret ederek hem esnafla tanıştılar hem de esnafın sıkıntılarını dinlediler. Esnafların adayları sıcak bir şekilde karşıladığı görüldü.

 

İnşaat malzemesi satan bir işyerini de ziyaret eden adayların işçiler ile yakından ilgilenmeleri dikkat çekerken, adaylar ‘HDP emek üzerine kurulan ve emeği esas alan bir harekettir’ mesajını verdiler.

Demokratik Toplum Kongresi  (DTK) Eş Genel Başkanı ve Hakkari birinci sıra adayı Selma Irmak da HDP seçim bürosunda Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivistleri , HDP il eş başkanı Zeynep Besi Dara, DBP  İl eş Başkanı Berivan Akboğa ve kent Konseyi eş sözcüsü Perihan Kahraman’ın bulunduğu kadınlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmalarının gündeme alındığı toplantının ardından kadınların seçim çalışmalarına daha güçlü katılmaları yönünde kararlar alındı.

HDP’nin milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ile DBP ve HDP il eş başkanları ve beraberindekiler daha sonra HDP’nin Yüksekova’daki seçim irtibat bürosunun açılışına katılmak üzere Yüksekova’ya hareket ettiler.  Hakkarihabertv.com

hdp-m-004.jpghdp-1-007.jpghdp-2-009.jpghdp-3-002.jpg

Bu haber toplam 5247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim