• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

HDP öğretmen Yılmaz öldürülmesini kınadı!

HDP öğretmen Yılmaz öldürülmesini kınadı!
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin Diyarbakır'da dün başlattığı, 'Vicdan ve adalet' nöbetine katılarak, burada yaptığı konuşmada PKK'nın kaçırarak şehit ettiği öğretmen Necmetin Yılmaz öldürülmesini kınadı.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin Diyarbakır'da dün başlattığı, 'Vicdan ve adalet' nöbetine katılarak, burada yaptığı konuşmada PKK'nın kaçırarak şehit ettiği öğretmen Necmetin Yılmaz öldürdülmesini kınayarak, "Bu coğrafyada başka bir Necmettin, Hakkari Yüksekova'da 7 çocuğu ile evinde otururken, devlet güçleri tarafından yapılan ev baskınında katledildi.

Bu infazlar devam ediyor. Bizim başlattığımız nöbet, bütün sivil ölümlerine itiraz ve mücadele etmek içindir" dedi.HDP'nin dün Diyarbakır'daki bir parkta başlattığı vicdan ve adalet nöbetine katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, dünden bu yana nöbet tutan milletvekillleriyle bir araya geldi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı parkta açıklamalarda bulunan Serpil Kemalbay, burada başlattıkları vicdan ve adalet nöbetinin, Türkiye halklarına bir sesleniş olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde evinde ölü bulunan inşaat işçisi Necmetin Fendik ileTunceli'de PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ölümlerine atıfta bulunarak, sivillere yönelik saldırıları her zaman kınadıklarını söyledi.

Kemalbay, "Necmettin öğretmen katledildi. Partimiz grup toplantısında ve basın açıklaması ile bu cinayeti kınadı.

Biz HDP olarak sivillere yönelik yapılan saldırıları her zaman kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Bu coğrafyada başka bir Necmettin, Hakkari Yüksekova'da 7 çocuğu ile evinde otururken devlet güçleri tarafından yapılan ev baskınında katledildi.

7 çocuğunun gözü önünde öldürülen bir inşaat işçici. Bu baskında 9 aylık çocuğu polisler tarafından havaya fırlatıldı. Halen tedavi görüyor.

Biz sivil katliamlarına duyarlı olacağız ama bütün sivil katliamlarına duyarlı olmak zorundayız. Ama görüyoruz ki inşaat işçisi Yüksekovalı Necmettin'in adı hiçbir yerde anılmıyor. Onun yaşadığı katliam bu coğrafyanın çok tanığı olduğu bir katliamdı.

Bu kurşunları Kürt halkı tanıyor. Bu yargısız infazdır. Bundan önce binlerce yargısız infaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu infazlar devam ediyor. Bizim başlattığımız nöbet bütün sivil ölümlerine itiraz ve mücadele etmek içindir" diye konuştu.

 Partisinin eylemde bulunduğu Kayapınar İlçesi'ndeki Ceren Ekin Park'ta, polislerin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine de tepki gösteren Kemalbay, "Bu abluka nasıl bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor" dedi.

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir de, Diyarbakırlılar'ın sürdürdükleri eyleme destek amacıyla saat 21.00'da tencere ve tava eylemi yapmaları çağrısında bulundu.Konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Serbil Kemalbay, eylemdeki milletvekilleriyle birlikte bir süre dolaştı.

Bu haber toplam 2257 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim