• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

HDP’de coşku aynı!

Hakan Taş

Bayramın ikinci günü HDP’nin Hakkari mitingi vardı. Yakın akrabam H.Cemil ÇATAL’ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi miting ile çakışınca taziyemiz bugün sona erdi ve bu coşkuya gecikmeli değinmek zorunda kalıyorum.

Günler öncesi miting için hazırlıklar yapıldı. Anons ve reklamlarla halk bilgilendirildi. Es Başkan Pervin BULDAN, sabah uçağıyla hava muhalefeti yüzünden Yüksekova’ya iniş yapamadı ve Diyarbakır Havalimanına iniş yapmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca Buldan’sız tertiplenen miting Cumhuriyet caddesinde yapıldı.

HDP deyince akla gelen ilk isim Av. Hamit GEYLANİ, aynı zamanda merkez disiplin kurulu başkanı. Sağlık sorunlarına rağmen alanda geleneğini bozmadı Kürtçe hitap ederek dakikalarca alkışlandı. Kadın kotasında ismi geçen yine partide aktif rol alan PM üyesi Zahide BESİ, Hakkari Milletvekili Nihat AKDOĞAN, adaylar  Dr. Sait DEDE ve Özgür ZEYDANOĞLU platformda yerlerini alarak halkı selamladılar.

O gün Yeniköprü’den merkeze kadar her tarafta HDP bayrakları vardı. Bayram ve miting birleşince coşkunun dozu arttı. Davul zurna eşliğinde adeta bir karnavala dönüştü. Selahattin DEMİRTAŞ, herkesin yüreğine öylesine işlenmiş ki sanki zindanda değil alandaydı. Kendisine duyulan sevginin ölçüsü yok.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Özgür Zeydanoğlu Hakkari’de sevilen bir isim. Rahmetli ağabeyisi Muhsin Zeydanoğlu basın yayında mezun olan ilk gencimizdi. Yanımda staj gördü. Sonra gazetecilik benim işim değil diyerek yeniden hukuk fakültesine girdi, talihsiz bir kaza sonucu da Van yolunda 33 virajda genç yaşta hayatını kaybetmişti. Genç avukatın ani ölümü yine Hakkari’yi yasa boğmuştu.

Zeydanoğlu ailesi birbirlerine o kadar düşkündüler ki, abisinin ölüm haberini alan ve bir kamu kuruluşunda çalışan kız kardeşi Gülistan Zeydanoğlu bu acıya dayanamayarak aynı gün intihar etmişti. Özgür Zeydanoğlu’nun yaşam hikayesinde hep hüzün var.

Doğru bildiği yoldan hiç ayrılmadı, halkların kardeşliği için hep mücadele etti. İlk kez görücüye çıktı çok da heyecanlıydı. Kısa konuşması alkış ve sloganlarla sık sık kesildi. Özgür Zeydanoğlu’nun ilk üçte olması HDP’nin oylarında artış gerekçesidir. Genç, yakışıklı ve atik olmasıyla da mecliste gözde isim olacaktır.

Leyla Güven ve Sait Dede ile hiç tanışamadım. Mitingte ülkemizin birlik ve beraberliğinden, demokrasiden, insan haklarından konuşuldu. Hakaret içeren uç sözcükler telaffuz edilmedi. Provokasyon içerikli hiçbir davranış sergilenmedi. Son derece şık bir mitingti. Seçmenler bol bol halay çekti, alkış yaptı.

Ve ben şunu gözledim ki, Cizre ve Hakkari’de HDP coşkusu hep aynı. Şartlar ne olursa olsun ibresi düşmüyor. Baraj sorununu hesaba katmazsak HDP Hakkari’de yine rekor bir skorla başarı yoluna devam eder. Ve yine bana göre, Demirtaş’ın içeride tutulması partiye daha da güç katıyor.

Geniş güvenlik önlemleri alındı, her hangi bir tatsızlık yaşanmadı. Bu miting 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin bir fragmanıydı… Yani sonucu tahmin etmek zor değil. Çünkü baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar !

Bu yazı toplam 4880 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim