• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

HDP’den “Ayten Beçet” açıklaması

HDP’den “Ayten Beçet” açıklaması
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, çeşitli cezaevlerinde yaşanan tecrid ve açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla yaşamlarına son veren Zülküf Gezen ile Ayten Beçet için basın açıklaması düzenledi.

HDP İl binasında düzenlenen basın açıklamasını “Merkezi Örgütleme Komisyonu” adına HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan yaptı. 

Tecridi kırmak amacı ile yaşamına son veren Zülküf Gezen ve Ayten Beçet onurumuzdur diyen Turan,” Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve hukuksuzluğun sona ermesi için DTK Eş Başkanı Leyla Güven 137 gündür, Hewler’de Nasır Yağız 125 gündür,  Cezaevlerinde ilk grup siyasi tutsaklar 100 gündür, Strasbourg’ta ve Galler’deki açlık grevleri 98 gündür, cezaevindeki DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve vekilimiz Selma Irmak 68 gündür, 3 Mart’tan itibaren Dersim Dağ, 8 Mart’tan itibaren de Tayip Temel ve Murat Sarısaç vekillerimiz bedenlerini açlığa yatırmış durumdadır.


17 Mart 2019 tarihinde siyasi tutsak Zülküf Gezen'in Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla yaşamına son vermesinin, tecridi kırmak için Almanya’da 20 Şubat günü bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ın tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmesinin acısı halen taze iken Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ayten Beçet adlı kadın siyasi tutsak da tecrit politikalarını protesto etmek amacı ile dün sabah yaşamına son vermiştir.


Zülküf Gezen’in cenazesinde olduğu gibi Ayten Beçet’in de dini vecibelerinin yerine getirilmesine izin vermeden, ailelerin defin ve yas hakkı gasp edilmiştir. Cenazelerden dahi korkan bir hükümet karşımızda bulunmaktadır.  Cenazelere katılmamıza izin verilmezse de defin ve yas hakkımız ellerimizden zorla alınsa da demokrasi mücadelesinin onurlu evlatlarını her daim yüreğimizin derinliklerine gömeceğiz ve unutmayacağız.


Türkiye’de bir hukuksuzluk son bulsun diye açlık grevinde olanlar ve yaşamlarına son veren Zülküf Gezen ve Ayten Beçet; Öcalan şahsında başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarına uygulanan tecride son verilmesi amacı ile bedenlerini açlığa ve ölüme yatırmış, zulme karşı direniyor. Açlık grevi direnişçileri ve hayatlarına son veren siyasi tutsaklar halklara dayatılan tecridi parçalamak için bedenleri ile toplumu savunuyor. 


Bedenleri ile direnen açlık grevi direnişçilerinin ve bütün siyasi tutsakların hepimize bir çağrısı var. “Birlikte mücadele ederek tecridi parçalayalım, toplumu özgürleştirelim”. Bu çağrıya demokratik kamuoyunun kulak vermesi gerekiyor. Tecrit ile devam eden her gün ölüm, kaos ve çözümsüzlüktür. Açlık grevi direnişçilerinin taleplerine destek vermek en büyük barış mücadelesidir.  Tecrit sadece Kürtleri ilgilendiren bir mesele olarak görülmemeli. Tecrit, bütün Türkiye halklarının geleceğini ilgilendirmekte ve toplumsal yaşamımızı dinamitlemektedir.

Bu anlamda bütün halklara, STK’lara, demokratik kitle örgütlerine, aydınlara, yazarlara ve sanatçılara sesleniyoruz. Açlık grevi direnişçilerinin ve yaşamlarına son veren siyasi tutsakların barış mücadelesine güç katalım, tecridi ortadan kaldıralım.


Tecrit politikası korkunun ifadesidir. Çünkü Sayın Öcalan’ın toplum ile bağ kurması barışın kapısını aralayacak ve savaş politikaları ile siyasal gücünü tahkim eden AKP/MHP ittifakını politik iflasa götürecektir.  


Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit sadece bir kişiye uygulanmıyor, bir ülkeye yayılmak isteniyor. Demokrasiden kopan AKP-MHP anlayışı hayatı herkese zindan etmeye çalışıyor. İşte bu yüzden Leyla Güven ülke barışa kavuşsun diye açlık grevine girdi, işte bu yüzden Zülküf Gezen ve Ayten Beçet Türkiye halkları tecritten kurtulsun diye yaşamına son verdi. İmralı tecridi kırılırsa, zorbalık ve hukuksuzluk da sonun başlangıcını yaşayacaktır.


Amed’den Hewler’e, Kandıra’dan Strasbourg’a, zindanların hepsine omuz verme, taleplerini sahiplenme zamanıdır. Hep birlikte tecridi kıralım. Tecridi kırmak amacı ile yaşamına son veren Zülküf Gezen ve Ayten Beçet onurumuzdur. Bizlere miras bıraktıkları demokrasi ve özgürlük mücadelesini yılmadan sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Medine İpeği Şal25 Nisan 2024 Perşembe 08:52
  • Sintine Pompası25 Nisan 2024 Perşembe 08:47
  • Tek Gül Ne Anlama Gelir?25 Nisan 2024 Perşembe 08:45
  • TV Ünitesi Mobilyaları25 Nisan 2024 Perşembe 08:43
  • Sınır 'da imece usulü bağ çapalama mesaisi24 Nisan 2024 Çarşamba 13:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim