• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

HDP’den basın açıklaması

HDP’den basın açıklaması
Halkın Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Teşkilatı " Kirli ittifaklara karşı" başlıklı yazılı bir basın açıklama yaptı.

HDP yazılı basın açıklamasında,”Siyaseti halkının gücü ve karşılıksız desteği ile yapan partimiz hiç bir zaman kişiler, aileler, aşiretler ve menfaat odakları üzerinden siyaset yapmadığı gibi siyaset yapma tarzı ile bu odaklara siyasetinde de yer vermemiştir.

Varlık nedeni tüm ötekileştirilenlerin sesi olan partimizin rant devşirmesi peşinde olanların siyaseti ile karıştırılması gülünç ve de akıllarınca onurlu siyaset yapıyorum diyenlerin siyaset yapıyor görüntüsü altında neler yaptıklarını gösteriyor.

Adaylık gerekçesini Kongrede seçilmesine rağmen AKP Genel merkezince usulsüz bir şekilde görevden alınma nedenine bağlayan Metin Tekin adaylıktan çekilmesi için HDP den bazı kişilerin kendisine telkinlerde bulunduğunu basın üzerinden açıklamıştır.

Böylesine Afaki bir söylemi parti olarak kabul etmediğimizi, bu açıklama yaşananları karartmaya yönelik söylemler olarak görüyoruz.

13 ay önce yapılan kongrede Başkan seçilen ve basından takip edildiği kadarı ile rant gruplarının gövde gösterisine dönen çekişme sonucunda. Ankara dehlizlerindeki entrikalar sonunda Başkanlık başka gruplara verildi.

Gurur ve onur meselesi yapılmış gibi gösterilen bir yıl önceki bu hesaplaşma ne garipse 14 Şubat 2019’da hatırlanıyor

Garip olanı da AKP adayına karşıymış gibi gösterilen ama değilmiş gibi bir algı ile yapılmaya çalışılan adaylık süreci tamda insanların aklı ile alay etme  gibi oldu.

Durum bu iken Metin Tekin’in adaylıktan çekilmem için HDP den birileri benimle görüştü açıklaması partimizi başka partilerle karıştırması sonucudur.

Parti olarak kirli ittifaklara karşı olduğumuz gibi kirli ilişkilere dayanan rant gruplarının hesaplarını teşhir etmeye kararlıyız. Bu kirli ittifaklar içerisine girenlerin partimizin adını kirli ilişkileri ile anmaları kabul edilemez bir durumdur

13 ay boyunca mağdur edildiğini söyleyen Metin Tekin aynı parti içinde görev yapacak, genel seçiminde aynı partiden Milletvekili aday adayı olacak ama Türkiye genelinde kimsenin korkudan haksızlıklar karşısında ses çıkarmadığı bir dönemde ne hikmetse 10 gün önce AKP den istifa edip AKP adayına bayrak açarak bağımsız aday olacak.

Açıklamaları ile çelişkili bu söylemler Hakkâri’de AKP’nin nasıl bir siyaset yaptığını gösteriyor.

Herkesin her şeyi  bildiği, kavradığı, mana verdiği ve analiz ettiği bir süreçte böylesi siyasi kurnazlıkların bilindiğini herkesin ama herkesin bilmesi lazım. AKP içindeki siyaset yapmış büyük kişiliklilerin görevlerinden el çektirilenlerken nasıl ve neden ölüm sessizliğine girdiklerini, nasıl kameralar önünde ağladıklarını gören bu halk bu adaylığın hangi kulisler sonucu ve hangi hesaplar sonucu yapıldığını anlayacak kavrayacak düzeydedir.

Bunu anlamayanlar hayatlarını kirli rant ilişkileri üzerinden yapıp böylesi bir siyaset tarzını yaşam biçimi olarak seçmişlerdir.

Strateji olarak karşılıklı ve beli rant hesapları üzerinden kurgulanmış bu siyasi duruma Hakkari halkının 31 Marta gerekli cevabı vereceğinden eminiz. Tüm onurlu halkımızı saygıyla selamlıyoruz" denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3696 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim