• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

HDP’den Demirtaş’a destek açıklaması

HDP’den Demirtaş’a destek açıklaması
Yarın hakim karşısına çıkacak olan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'n tutuklu olduğu davanın ilk duruşması yarın Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 

Duruşma öncesi HDP il binasında bir araya gelen DBP ve HDP’li yöneticiler, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP grup başkan vekili İdris Baluken'in serbest bırakılması için ortak bir basın açıklaması düzenlediler. 

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eşbaşkanı Nazmi Coşkun, 4 Kasım 2016 tarihinde başta Eş Genel Başkanlarımız şahsında partimize karşı gerçekleştirilen siyasi darbe davalarında Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere 9 vekilimiz tutuklanmış 5 vekilimizin milletvekillikleri düşürülmüş 11 vekilimize dava açılmış dedi. 

Binlerce Parti Yöneticimiz tutuklu veya denetimli serbesti yöntemiyle baskı altına alınmak istenmiştir diyen Coşkun,” Tüm bu baskı ve tutuklamalar yetmezmiş gibi son olarak da 19 milletvekilimiz hakkında yeni fezlekeler hazırlanmıştır.
6 ve 7 Aralıkta Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkanvekilimiz İdris Baluken’in mahkemeleri görülecektir.

Anayasa ve Yasalara aykırı bir şekilde milletvekillerimizin hakkında açılan davalara zorla getirilerek, tutuklanmalarına Milletvekilliklerinin düşürülmesi ve davalarla baskı altına alınmak istenmesi ile halkımızın da temsili yet hakları elinden alınmıştır.

Hakkâri özelinde Milletvekillerimiz Selma Irmak ve Abdullah Zeydan’ in halen tutuklu olması, Nihat Akdoğan hakkında davalarda halen devam etmektedir.

Bizler Halkların Demokratik Partisi Hakkâri İl Örgütü olarak Siyasi Hareketimize karşı yapılan bu siyasi darbeyi kınıyoruz.

Başta Eş Genel Başkanlarımız ve tüm seçilmişlerimizin tahliye edilmesini ve biran evvel Olağan Üstü Halin kaldırılmasını ülkenin normale dönmesinin önünün açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Hakkarihabertv.com

hdp-demirtas-aciklama-m.jpg

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim