• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

HDP’den gözaltı tepkisi

HDP’den gözaltı tepkisi
Hakkari HDP ve DTK eş başkanları HDP İl binasının kapısında 9 partilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdiler.

HDP ve DTK eş başkanları yayınladıkları yazılı basın açıklamasında,"DTK Eş Başkanı ve Hakkâri milletvekilimiz Sayın Leyla Güven’in açlık grevinin 100. günü olan15 Şubat 2019 tarihinde Diyarbakır’da olacak şekilde HDP Genel merkezimizce yürüyüşler planlanmıştır.

02.12.2019 tarihinde Hakkâri milletvekilimizSayın Dr. Sait DEDE ve Diyarbakır milletvekilimiz. Sayın Saliha AYDENİZ’ in katılımı ile demokratik haklarımız çerçevesinde barış ve özgürlük şiarıyla gerçekleştirmek istediğimiz yürüyüş kolluk güçleri tarafından engellenmiştir.

02.12.2019 tarihinde Hakkâri HDP il binasından milletvekilimizinçıkmasını engelleyerek HDP İl binasının kapısında 9 arkadaşımız gözaltına alınmıştır

AralarındaHDP il Eş Başkanımız Sinan KAYA Çukurca Belediye Eş Başkan adayımız Ebubekir KANAR parti yöneticilerimiz ve partili yurttaşlarımız bulunmaktadır. Yerel seçimlerin yaklaştığı bu hassas günlerde hükümetin bu anti demokratik tutumu halkı kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Seçim çalışmaları yürüten arkadaşlarımızın gözaltına alınması HDP’nin seçim çalışmalarını engellemeye yönelik ve halka korku salmak amaçlı alınmış bir talimat sonucunda gerçekleşmiştir.   Gözaltı ve tutuklamalar ile bizleri durdurmak isteyen AKP , Hakkari’ de hayal ettiği sonucu alamayacaktır.

Yerel seçimlere giderken, HDP olarak bizler ve toplumsal muhalefetin tamamı halkın taleplerine yanıt olacak çözümler ve politikalar üretmeye devam edeceğiz. 31 Mart 2019 günü bu yöntemlerinin nasıl başarısız olduğunu bir kez daha göstereceğiz. 

Haksız ve hukuksuz bir biçimdeHDP İl binasının kapısında  gözaltına alınan 9 arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır.

Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz" denildi. Hakkarihabertv.com

 

 

 

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim