• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

HDP'den milletvekili adaylarına dayanışma yemeği

HDP'den milletvekili adaylarına dayanışma yemeği
HDP'nin milletvekili adayları ile dayanışma amacıyla bir yemek verildi. Yemekte söz alan adaylar provokasyonlara karşı birlik çağrısı yaptı.

HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde HDP’nin Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ile dayanışmak amacıyla bir yemek verildi.

video.20111002184103.jpg

Hakkari’den 7 kilometre mesafede bulunan Depin dinlenme tesislerinde bulunan bir lokantada verilen yemeğe, HDP Milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Hakkari belediyesi Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP İl Eşbaşkanı Zeynep Besi Dara, DBP İl Eşbaşkanları Musa Çiftçi, Berivan Akboğa, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, HDP’ye başvuru yapan milletvekili aday adayları, çok sayıda esnaf ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri yöneticileri katıld

Yemek öncesi bir açıklama yapan DBP İl Eşbaşkanı Musa Çiftçi, Hakkari’nin ileri gelen esnafı, sivil toplum örgütleri ve parti yöneticilerinin birliğinin önemine dikkat çekti. HDP ve DBP’nin çağrısı ile düzenlenen yemeğe katılan herkese teşekkür eden Çiftçi, kentin temel sorunlarının çözümü için hep beraber bir karar alma mekanizmasında yer alınması gerektiğini söyledi.

Milletvekili adayı Nihat Akdoğan da, tarihi bir süreçten geçildiğini  vurgulayarak şöyle konuştu: “Biz, artık kimsenin toprak, yaşam ve siyasetimiz üzerinde karar vermesini istemiyoruz. Artık kendi kararlarımızı kendimiz vermek istiyoruz. Bu anlamda 7 Haziran seçimleri Kürtler için çok önemlidir. Son dönemlerde HDP’ye yönelik geliştirilen saldırılar var.

Bu saldırıların planlı olduğunu bununda HDP’nin barajı aştığının işareti olduğunu gösterir.”   Milletvekili adayı Abdullah Zeydan da, HDP’nin halkın menfaati için kurulan bir parti olduğuna işaret ederek gelecekte HDP’yi daha fazla büyütmek için daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Zeydan, bu anlamda dayanışma yemeğine katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Zeydan, korkunun ecele faydası olmadığını anlatarak "HDP’nin Türkiye’deki yükselişi Türkiye’ye yeni bir yaşam alternatifi sunmuştur. Biz halkımızı ve partimizi esas alıyoruz. Biz halkımıza güveniyoruz. HDP’nin bütün Türkiye halklarına uzattığı barış ve kardeşlik elinin havada kalması için provokasyonlar yapılıyor. Halk kimin savaş, kimin barış istediğini net olarak görüyor” şeklinde konuştu.

Yemekte son olarak söz alan DTK Eşgenel Başkanı ve Hakkari birinci sıra milletvekili adayı Selma Irmak da, bu yemek vesilesi ile esnaf, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

HDP Milletvekili adayları olarak menfaat için aday olmadıklarını anlatan Irmak, sözlerini şöyle tamamladı: "Hiç birimiz meclise girelim trilyonları cebe indirelim demiyoruz. Bizim tek derdimiz. Acaba bu halk için ne yapabiliriz. Onların yaralarını nasıl sarabiliriz.

Şehit düşen ve halen dağda olan kardeşlerimiz için nasıl cevap oluruz da acıları nasıl hafiflesin diyoruz. Ama sizlerin de bildiği gibi AKP’den Milletvekili olmak isteyenler trilyonları cebe nasıl atarız derdinde. Vallahi Türkiye düşse onların umurunda değil.

Onların tek istediği para toplamak. Şuan çok hayati ve tarihi bir süreçten geçiyoruz. Neden hayati. Çünkü biz çok büyük bir riski göze aldık. Yani yüzde 10 barajı o kadar kolay değil. Bildiğiniz gibi barajı aşmamız için 5 milyon oy gerekiyor. Fakat 5 milyon oy verecek Kürt yok mu? diye sorarsanız  tabi ki var. 5 milyondan daha fazla Kürt var. Biz halkımıza güveniyoruz. İnşallah o barajı el birliğiyle yıkacağız" dedi. 

Son olarak söz alan aday adaylarından Tahirhan Taş ve Ahmet Korkmaz, 7 Haziran seçimlerinde daha güçlü bir HDP için hep beraber mücadele etme çağrısı yaptılar.Yemek programı konuşmaların ardından sona erdi. Hakkarihabertv.com

hdp-milletvekilleri-2-001.jpghdp-milletvekilleri-m-001.jpghdp-milletvekilleri-1-001.jpg

 

Bu haber toplam 4913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim