• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

HDP’li Akdoğan;"Biz Ehmedê Xanî'nin torunlarıyız"

HDP’li Akdoğan;"Biz Ehmedê Xanî'nin torunlarıyız"
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Hazirandı yapılacak olan seçimler için Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı.

 Alana giriş yapanlar güvenlik güçleri tarafından üst tarafından geçirilerek içeri alındı. Mitinge Hakkari il, ilçe, köy, mezra ve çevre illerden binlerce kişi katıldı.  Miting demokrasi şehitleri adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Hakkari Milletvekili adayları Sait Dede ve Õzgür Zeydanoģlu seçim otobüsünde halka seslenerek, kendileri için bir oy bile çok önemli olduğunu belirterek, Hakkari halkı ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

Mitinge katılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle mitinge katılamayan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yerine Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan konuşma yaptı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Konuşmasına ilk olarak Kürtçe başlayan Akdoğan, 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti ve MHP’ye gereken dersi vereceklerini belirterek, cezaevine attıkları milletvekilleri ve belediye başkanlarının hesabını ise soracaklarını söyledi.

Akdoğan Türkçe olarak devam etiği konuşmasında ülkenin birlik ve beraberliğine değinerek, bizler Ehmedê Xanî'nin torunlarıyız bizim 12 bin yıllık bir geçmişimiz var bu ülke hepimizin hepimiz kardeşiz dedi.

HDP Ağrı Milletvekili adayı Dilan Dirayet Taşdemir ise Kürtçe bir konuşma yaparak 24 Haziran Milletvekili seçimlerinde iyi bir başarıya ulaşacaklarını ve bundan hiçbir kuşkularının olmadığını belirterek, bu ülkede artık huzur istiyoruz dedi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Konuşmasına Kürtçe başlayan Hamit Geylani ise, her zaman birlik beraberlik ve kardeşlikten yana olduklarını belirterek, halen de bunun için mücadele ettiklerini ifade ederek, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın durumuna değindi.

Miting olaysız bir şekilde sona erdi.   Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 6507 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim