• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

HDP'li Dede'den Başkan Kaya'nın tutuklanmasına tepki

HDP'li Dede'den Başkan Kaya'nın tutuklanmasına tepki
HDP, Hakkari Milletvekili Sait Dede, partisine yönelik baskılar ile İl eşbaşkanı Sinan Kaya'nın tutuklanmasına tepki gösterdi.

HDP Hakkari milletvekili Sait Dede 101 gündür açlık grevi eylemi sürdüren kentin diğer milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için 13 Şubat günü Hakkari'den Diyarbakır'a düzenlemek istedikleri yürüyüşün engellenmesine tepki gösterdi.

HDP il binasında parti yöneticileri ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Dede, HDP Milletvekilleri olarak Türkiye’de tekrardan bir barış ortamının sağlanması için bir yürüyüş kararı aldıklarını bu yürüyüşü de Hakkari'de başlatmak istediklerini söyledi.

Dede, Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ile birlikte HDP il binasından çıkmak istediklerini ancak büyük bir baskı ile karşılaştıklarını belirterek, "Bu yürüyüşümüze binlerce polis ve askerle engellenmek istendi. Dünyanın bütün kanunlarında da milletvekillerin dokunulmazlığı var.

Milletvekilleri seçildikleri illerde yürüyemez diye bir kanun yoktur. Biz burada da güvenlik güçlerine kendi kanunlarına uymalarını istedik. Yalnız bizleri çembere aldılar. Çember içerisinde de aralarında Belediye Başkan adaylarımız ile HDP İl Eş Başkanımız Sinan Kaya’nın da bulunduğu 9 arkadaşımız gözaltına alındı.

Bu arkadaşlarımız herhangi bir yürüyüşe katılmadılar. Herhangi bir slogan atmadılar. Kendi il binalarının içerisinden alındılar. Daha sonrada bu arkadaşlarımız arasında HDP İl eş başkanımız Sinan Kaya’da tutuklandı" dedi.

HDP il eşbaşkanı Sinan Kaya'nın tutuklanmasının siyasi olduğunu anlatan Dede, "Bu tutuklamanın haksız ve hukuksuz olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu tutuklamanın yerel seçimlere yönelik olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bu uygulamaları tanımayacağız. Halkımızla birlikte bunun en iyi 31 Martta sandıkta gösterecektir. Oy taşımalarla, tutuklamalarla, göz altılarla bu halkı yıldıramayacaklar. Ve bu halk en güzel cevabı 31 Martta sandıkta verecektir.

Bu yüzden biz buradan halkımıza sesleniyoruz. Bütün halkımız kendi partisinin ve iradesinin yanında yer almalıdır" diye konuştu. 

hdp-1-028.jpg

Bu haber toplam 2326 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim