• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

HDP'li iki Bakan'danh flaj karar

HDP'li iki Bakan'danh flaj karar
Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim hükümetinde yer alan HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, kırmızı plaka kullanmayacak, devir teslim töreni yapmayacak.

Seçim hükümetinde bakan olan HDP'li vekiller Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, kırmızı plaka kullanmayacaklarını açıkladı.

KIRMIZI PLAKALAR TAHSİS EDİLDİ

Geçici hükümette bakan olarak yer alan iki HDP'li, kırmızı plaka kullanmayacak. Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile AB Bakanı Ali Haydar Konca bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. AB Bakanı'na 13, Kalkınma Bakanı'na ise 24 nolu kırmızı plaka tahsis edilmiş durumda.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPTILAR

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in teklifi reddetmesi nedeniyle, HDP, seçim hükümetinde iki bakanla temsil edildi. Dün Meclis'te Grup Başkanvekili İdris Baluken'le bir araya gelen Doğan ile Ali Haydar Konca, bakanlık sürecinde yapılacak çalışma konusunda bilgi alışverişi yaptı.

SİVİL PLAKALI ARAÇ KULLANACAKLAR

Kabineye giren Doğan ve Konca; bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. HDP'li bakanlar, görevleri kapsamındaki her türlü çalışmayı sivil plakalı araçlarla yürütecek.

Doğan, bakanlık görevi süresince halkların ortak değerlerini gözeteceğini ve ekonomik konulara dikkat edeceğini söyledi. Doğan, bakanlık görevi süresince, "savaş koşullarının zayıflatılması ve savaşın taraflarının eski pozisyonlara dönmesi" konusunda Bakanlar Kurulu'nda insiyatif alacağını ifade etti.

Son günlerde artan şiddet olaylarına ve ölümlere dikkati çeken Doğan, akan kanın acil olarak durdurulması gerektiğini belirterek, "Bu savaşın kazananı olmayacaktır. Savaş devam ederse, halklar ve inançlar arasındaki kadim dostluk zayıflayacaktır." dedi.

"KESİNLİKLE KULLANMAYACAĞIM"

Bakanlık görevine bir makam ve koltuk olarak bakmadığını ifade eden Doğan, "Kırmızı plaka da bizim reddettiğimiz bir husustur. Emniyet anlamında da bizim sıkıntımız olmaz. Biz halk çocuklarıyız. Halkın arasından gelen, halkın çocuklarıyız." diye konuştu.

HDP'Lİ İKİ BAKAN DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPMAYACAK

Habertürk'e konuşan HDP'li kaynaklar, "Bu kan ve gözyaşı ortamında devir-teslim töreni yapmayı uygun görmüyoruz." dedi.

Bu haber toplam 3752 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim