• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

HDP’li Zeydan’dan DBP’ye geçmiş olsun ziyareti

HDP’li Zeydan’dan DBP’ye geçmiş olsun ziyareti
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova HDP ve DBP İlçe örgütü ile birlikte DBP Hakkari il binasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Hakkari belediyesine kayyum atanmasını kınamak amacıyla başlatılan açlık grevi eyleminde polislerce gözaltına alınan Hakkari belediyesi meclis üyeleri ile aralarında MYK, PM üyeleri ve Belediye eşbaşkan vekillerinin bulunduğu 11’i kadın 26 kişi halen gözaltında.

Gözaltına alınanlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova HDP ve DBP ilçe yöneticileri HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve partililer tarafından karşılandı.

Burada dünkü açlık grevine yönelik yapılan polis baskınını kınayan Milletvekili Akdoğan,” Dünkü baskında ele geçirilen bir kitap üzerinden HDP ve DBP’yi cemaatle aynı kefeye koymak istediklerini söyledi.

Akdoğan,” Bulunduğumuz bölge tümden kuşatma altında. Belediye başkanı sokakta kendisini ifade edemiyor. Halkın sokağa çıkıp kendi demokratik tepkisini dile getirmesine izin verilmiyor.

Burada bedenlerimizi kimseye zarar vermeden sadece onurumuza dönük bir girişim olmuştur. Arkadaşlarımızın iki gün boyunca içinde bulundukları buydu.

Ve dün sadece DBP il binasına değil. Siyaset akademisine de baskın yapılmıştır. Araştırma, geliştirme ve aydınlanmanın olduğu yere baskın yapılıyor.

Akademilerde nutukta vardır. Hitlerin kitabı da vardır. Türkiye’de siyasal yaşamla ilgili ve dinlerle ilgili binlerce kitap bulunur. Dün akademiden aldıkları bir kitapla Sayın Öcalan’ın bir kitabını yan yana getirerek cemaat HDP ve DBP’nin ittifakından bahsediyorlar. Bizde onlara hadi oradan diyoruz. Bugüne kadar onlara en net tavrı koyan bu partiydi.

Gözaltı ve KCK operasyonlarını bize yapan kendileriydi. Dolayısıyla bizim onlarla yan yana duruşumuz söz konusu bile olamaz.

Burada ise dışarıdan gelen ve bizi ziyaret eden MYK üyelerine saygısızca darbe sürecinin çok üstünde bir tutumla yaka paça gözaltına alınıyorlar. Halkın seçtiği belediye eşbaşkanlarına kelepçe takılıyor. Bu kabul edilemez” dedi.

Partililere geçmiş olsun ziyareti için Hakkari’de bulunduklarını belirten HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise,” Dün burada büyük bir hukuksuzluk yapılmış ve 27 arkadaşımız gözaltına alınmıştır dedi.

Zeydan,” Bu uygulamalarla AKP kendi kendini inkar etmiştir. Adeta kendi ayağına kurşun sıkmıştır. AKP’yi ortaya çıkaran sebep bürokrasinin halkın vesayetine karşı çıkma sebebi idi.

Bu nedenle halk AKPye destek vermişti. Böylesi bir amaçla yola çıkan bir hareketin bugün halkın iradesine yönelik memur bürokratik bir vesayetin atanması AKP’nin kendine yaptığı en büyük kötülüktür. Ve kendini inkardır.

Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’daki kardeşlerimizin kendi iradesini koruma adına tank’ın önüne atlama hakkı varsa, bugün Hakkari ve Kuzey Kürdistan’da iradesi gasp edilen halkımızın da kendi iradesini koruma adına, kendi tepki ve rahatsızlıklarını demokratik bir biçimde ortaya çıkarma hakkı vardır.

Kendi bedenlerini bu halkın emanetlerini sahiplenme adına açlığa yatırma yoluyla demokratik tepkiye bile tahammül edemeyen bir diktatörlükle bir zalimlikle karşı karşıyayız. Dün burada büyük bir hukuksuzluk yapılmış ve 27 arkadaşımız gözaltına alınmıştır.

Halkın iradesinin karşısında hiçbir şeyin duramayacağını en iyi AKP hükümeti bilir. Bugün bu halka zulmü reva görenler, zülüm ve diktatörlükle el koyduğunu zan edenler, kendi tarihlerine baksınlar.

Halkın iradesinin üzerine kurulmak istenen bürokratik vesayetlerin tarihin çöplüklerinde olacağı çok iyi biliniyor.

Tarih bunu bize defalarce gösterdi. Yine kazanan ve ayakta duran bu halk olacaktır. Bu halkın iradesi olacaktır” diye konuştu. 

zeydan-m-001.jpgimg_4519.jpg

Bu haber toplam 3801 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim