• BIST 9679.8
  • Altın 2480.672
  • Dolar 32.4346
  • Euro 34.4529
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

HDP'li Zeydanoğlu: Seçim sonuçlarını değerlendirdi

HDP'li Zeydanoğlu: Seçim sonuçlarını değerlendirdi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri 3. sıra milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, düzenlediği basın açıklamasında; ellerindeki verilere göre Hakkari seçim sonuçlarının 3 - 0 olduğunu iddia etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri 3. sıra milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, düzenlediği basın açıklamasında; ellerindeki verilere göre Hakkari seçim sonuçlarının 3 - 0 olduğunu iddia ederek, Ak Parti tarafından Hakkari’de 1 milletvekilliği haklarının gasp edildiği savundu. 

24 Haziran seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre 3 milletvekili kazanan HDP, yurt dışı oylarının partilere dağıtılmasının ardından Hakkari’de 1 milletvekilini Ak Parti’ye kaptırdı.   

Bunun üzerine HDP’nin Hakkari 3. Sıra milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, HDP seçim bürosunda basın açıklaması düzenledi.  HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri ile birlikte kameraların karşısına geçen Zeydanoğlu, ellerindeki verilere göre Hakkari seçim sonuçlarının 3 - 0 olduğunu söyledi. 

Hakkari il seçim Kurulunda HDP’nin  3-0’lık durumu değiştirilmek istendiğini iddia eden Zeydanoğlu, “Burada bir milletvekilini gasp etme çalışması var. Bunun halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz. iki gündür ilçe seçim kurulunda gerçekten çok ciddi bir karışıklık var.

Kendi verilerimiz ile YSK verilerini karşılaştıramıyoruz. Çünkü YSK’dan doyurucu bilgi alamıyoruz. Örneğin Yüksekova’daki bir sandıkta 257 oy sonradan sisteme girişi yapılmasına rağmen Hakkari'de birleştirilmiş seçim tutanağına yansıtılmamış. Bunun bilinmesi gerekir” dedi. 

Hakkari’nin özel durumu nedeniyle iktidarın 1 milletvekilini kendi hanesine yazmaya çalıştığını ileri süren Zeydanoğlu, “Tayyip Erdoğan için Hakkari’de bir milletvekili çıkartmak prestij meselesidir. Bu AKP'nin ve Tayyip Erdoğan'ın büyük özlemidir. Her türlü hile, her türlü usulsüzlük bugün Hakkari'de yapılıyor. Ona rağmen elimizdeki verilerle sonuç 3-0’dır.

Bunun net olarak bilinmesini istiyoruz. Bütün seçim dönemlerinde oylar sayılırken yurtdışı oyları geceden itibaren sandıklara yansıtılırdı.

Bu seçimde ertesi gün saat 11’den itibaren 2 bin 800 oy Hakkari seçim sonuçlarına etki edecek şekilde sisteme girilmiştir. Özellikle Şemdinli ve Derecik bölgesinde büyük sandık hileleriyle karşı karşıya kaldık. Seçim günü Derecik bölgesinde birçok sandığımıza müşahitler ulaşamamıştır.

Hakkari genelinde diğer seçimlere oranla yüzde 300'lük geçersiz ve iptal edilmiş oy söz konusudur. Şemdinli gelinde bin 800 geçersiz oyun bin 400 Derecik belgesini aittir” diye konuştu. 

İl ilçe seçim kurullarına yaptıkları bütün itirazların ret edildiğini belirten Zeydanoğlu, “Bütün itirazlarımız bugün direkt reddedilmekte. Biz anlıyoruz ki il ve ilçe seçim kurulları üzerinde çok ciddi bir baskı söz konusu.

Nitekim Yüksekova İl  Seçim Kurulu hakimi itirazımız değerlendirmeden 15 dakika sonra ret kararı almıştır.  Şemdinli'de 13 sandıkta, Yüksekova’da 3 sandık, Çukurca’da 3 sandık ve Hakkari merkezde 3 sandıkta ciddi ihlaller, ciddi yanlışlık tespitimiz var. Bu sandıklara itiraz ettik. Buna ilişkin HDP Hukuk Komisyonu ayrıntılı bir çalışma içerisindedir” dedi. 

Zeydanoğlu, son olarak Hakkari halkına şu çağrıyı yaptı: “Halkımıza çağrımız şudur, kesinlikle durum 3-0’dır. Gasp edilmeye çalışılıyor.

Ama halkımız şunu bilmelidir nasıl ki biz her oyu bir irade beyanı olarak görüyorsak bu her bize de partimizde emanettir. Şu bilinmelidir ki halkımızın tek bir oyu boşa çıkmaması için canımız pahasına da olsa mücadele yürütmeye devam edeceğiz. Mücadelemizi hukuk alanında itirazlarla YSK’ya kadar giderek sürdürmeye çalışacağız.

Ama ne olursa olsun halkımız Hakkari'de iradesini beyan etmiştir. Hileler bu beyanın önünü kapatamaz. Halkımızın kararı 3-0’dır. Bunu da Hakkari halkımızın bilmesini istiyoruz. Bizim elimizdeki tutanaklar ve itiraz noktalarımız değerlendirildiğinde bir milletvekilinin AKP ye geçmesi söz konusu değil.

Fakat Yüksek Seçim Kurulu'nda dediğimiz gibi net veri ulaşmasına rağmen basından takip ettiklerimizi söylüyoruz.  210 oydan bahsediliyor.

Fakat bizim verilerimiz de kesinlikle durumu 3’0. Bizim verilerimiz de biz öndeyiz. Ve şunu kesinlikle belirtelim şu an Hakkari'de kesin sonuç ilan edilmiş değil. Herkesin itirazı sonuçlarını beklemesin de fayda var. İtiraz sonuçlarına göre 5 Temmuz'da kesin sonuç açıklanacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 4897 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim