• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

HDP'liler hastaneleri ziyaret etti

HDP'liler hastaneleri ziyaret etti
HDP’nin Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak, seçim çalışmaları kapsamında Hakkari Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti.

HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP İl Eş Başkanı Berivan Akboğa, Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ve Hakkari Kent Konseyi Eş Sözcüsü Perihan Kahraman’ın eşlik ettiği DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak ilk önce Hakkari Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Hastane bahçesinde sağlık emekçileri tarafından karşılanan Irmak ve beraberindekiler ilk önce Hastane’nin acil servisine geçerek burada yatan hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra, Acil’de sağlık çalışanları ile bir süre görüşen ve sorunlarını dinleyen Irmak, hükümetin sağlık politikasını eleştirerek, sağlık hizmetinin ücretsiz olması gerektiğini söyledi. Sağlık sektörünün ticarileştirilen bir sektör haline getirildiğini anlatan Irmak, HDP olarak temel insan hak olan sağlık hakkının güvence altına alınması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Irmak ve beraberindekiler daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Sönmez’i makamında ziyaret ettiler. Başhekim Ayhan Sönmez’den hastane ile ilgili bilgi alan Irmak burada yaptığı açıklamada, halklar arasında barış ve diyalogun gelişmesinde çözüm sürecinin önemli olduğunu anlattı.  

Ülkenin gidişatı iyiye gitmediği ve yaşam alanının daraltıldığı ifade eden Irmak, Türkiye’de her sektörün üzerinde ciddi bir baskı olduğunu, bu baskıların sağlık sektöründe de yaşandığını belirtti. Vatandaşın hak ettiği hizmetlerin lütuf olarak sunulduğunu belirten Irmak, “Taraf olursanız yandaş olursanız bide paranızı öderseniz hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz. Biz en çok bunun için çalışıyoruz. Çözüm süreci en fazla bu gidişata dur diyecek. Çözüm süreci sadece Kürt sorunun çözümü için değil aslında kör düğüm olan demokrasi sorunu da çözecektir” dedi.

HDP. Türkiye’de halklar arasında örülen duvarları, algıları yıkmak için mücadele ettiğini anlatan Irmak, kutsal devlet imajını ortadan kaldırıp, vatandaşın kutsallığını ortaya çıkarmak için mücadele ettiklerini, belirterek, “Türkiye halkları demokratik hak taleplerini daha fazla yaşanması için ayağa kalkmalıdır. HDP, kardeşlik ve birlikte yaşam projesini hayata geçirmek için mücadele ediyor.  Artık kan ve gözyaşı dursun istiyoruz. Sağlık sektöründen eğitim sektörüne kadar birçok alanda daha ileri bir yaşam düzeyinin yakalanması için çaba göstereceğiz.” şeklinde konuştu. 

 HDP heyetinin hastaneye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, hastane başhekimi Dr. Ayhan Sönmez, çözüm sürecinin verdiği rahatlıkla birlikte Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen doktor ve diğer sağlık çalışanlarının Hakkari halkına en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Irmak ve beraberindekiler daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile KESK Hakkari Şubeler Platformunu ziyaret ettiler.  Hakkarihabertv.comhdp-1-009.jpg

Bu haber toplam 3101 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim