• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

HDP'lilerin Gözaltı protestosuna müdahale

HDP'lilerin Gözaltı protestosuna müdahale
Ankara, İstanbul ve Antalya'da HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için toplanan gruplara polis müdahale etti. Bazı eylemciler gözaltına alındı.
Ankara'da HDP Eş Genel Başkanları ve HDPmilletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Polis, grupta bulunan bazı kişileri gözaltına aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti.

Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplandı.

Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve gazlı mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.


ANTALYA'DA DA GÖZALTILARI PROTESTO EDEN GRUBA MÜDAHALE

Antalya'da da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

İKAZLARA RAĞMEN YÜRÜMEK İSTEDİLER

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen bir grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı.

Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı. basından

Bu haber toplam 3886 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim