• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hepimizin Gururu Berkant…

Murat Taş

Güreş sporu, insanlık tarihi kadar eski bir spordur. Mısır’da bulunan 5000 yıllık resimlerde varlığı görülen güreş, dünyanın en eski sporu olarak bilinmektedir. Ülkemizde “ata sporu” denilen güreşe, millet olarak eski zamandan beri ilgi gösterilmektedir. Türkler, güreşle ilgilenen ilk milletlerdendir.

İlimizde güreş sporuna ilgi büyük, gençler bu spor dalına büyük önem vermekte, bunun yanında deneyimli eğitmenler ve antrenörlerle beraber başarıdan başarıya koşuyorlar. 

Hakkari yakın zamanda güreş sporunda söz sahibi olacağı ve hakkettiği yere gelecektir.
Başarıyı sağlayabilmemiz için deneyimli ve işi bilen işin ehli kişilere verilmeli, altyapı ve tesis imkânları sağlanmalı başarı daha da büyük olur.

Kıt imkanlara rağmen başarıyı sağlamak zor, ama Hakkari Spor Lisesi bu zorluğu başararak büyük bir başarıya imza atarak Ülkemizi ve ilimizi gururlandırmıştır.

Bu başarının en büyük örneğini de gecen hafta Rize ilimizde yapılan ‘’Uluslararası M.Akif Pirim Grekoromen Güreş turnuvası’ ’da Hakkâri Spor Lisesi öğrencisi Berkant Kurt turnuvada büyük bir başarı sağlayarak Dünya 3.sü oldu.

mmm-003.jpg
Hepimizin gurur olan genç kardeşimizi yürekten kutluyorum. Berkant kardeşimizin bu büyük başarısı, Hakkâri’deki sporculara da büyük bir örnek teşkil ettiği gibi gençleri spora ulan umutlarına da vesile olacaktır.
Genç sporcumuzun başarısında, büyük emeği olan Hakkâri Spor Lisesi Müdürü Sefer Özatak ‘ın ve çalışma arkadaşlarını unutmamak gerekir.

Sefer Özatak Hocamızın spora olan ilgi ve alakası spor lisesinin emin ellerde olduğunun da kanıtıdır.
Hakkâri spor camiası olarak Ülke ve ilimiz sporuna katkı sunduğu için Sefer hocamıza şükranlarımızı sunuyorum.

Hiçbir başarı tesadüf değildir.
İlimizde açıldığı ilk günden bu güne kadar farklı spor dallarında büyük başarılara imza atan spor lisesi gelecek için büyük umut vadediyor.

Ülkenin en genç nüfusuna sahip ilimizde tesisi, alt yapısı olmamasına rağmen Dünya 3.si çıkarta biliyorsa buradaki gençlere, imkanlar ve olanaklar sağlanırsa, daha da büyük başarılar gelecektir.
Buradan Devlet büyüklerimize de bir çağrım ve isteğim, Hakkâri’deki gençlere tesis konusunda gereken ilgiyi gösterile bilinirse yeni başarıların devamı gelecektir. 

Hakkâri’deki sporcu ve gençlere bu türlü turnuva ve olimpiyatlarda Ülkemizin bayrağını göklerde dalgalandıra bilirler, yeter ki onlara gereken ilgi ve imkânlar sağlayalım.

Bu yazı toplam 4840 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim