• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Her iki takımda bayram var

Murat Taş

Değerli okurlarım İlimiz Amatör Liginin 11. Haftasında oynanan ve bu yılın amatör ligi  şampiyonunu  büyük ölçüde belirleyen, Hakkâri Belediye spor ile Yüksekova Belediye spor arasındaki derbi maçta gülen taraf Yüksekova Belediye spor oldu. Her iki kulübümüz  günlerdir  takımlarını bu müsabakaya hazırladılar ve oynanan müsabakada  saha içerisinde iki takımın kıyasıya mücadelelerine tanık olduk. Takımlarımızın saha içerisindeki durumlarını şöyle  bir değerlendireyim.

Hakkâri Belediye spor sezon başından beridir tüm imkansızlıklara ve her hangi bir destek alamamalarına rağmen namağlup olarak derbi maçına çıkması bile büyük bir başarı. Maç boyunca Hakkari Belediye spor maçın kesin hakimiydi hele ki kanatlardan gelen topları forvet elemanları iyi değerlendirebilselerdi sonuç daha farklı olabilirdi.

Orta alanda oyun hâkimiyetini elinde bulunduran belediye spor maalesef aylardır dile getirmemize rağmen Kaleci sıkıntısını bir türlü aşamadılar. Bunda da takıma gereken desteği belediye yöneticilerinin  vermeyişi yüzünden kaleci sorununu aşamadılar ve nihayetinde geçen yıl baraj maçında olduğu gibi bu maçta da kalecinin yediği hatalı goller takımın yenilmesine neden oldu.

Hakkâri Belediye spor takımı maç boyunca her yere koşan sahada basmadık yer bırakmayan büyük bir mücadele ile kazanmak için tüm çabalarını sahaya yansıttılar. Maçın en iyileri Metin, Hakan, Hamdi’ydi. Kaleci bayram ise yaptığı büyük hatalarla takımın mağlup olmasına neden oldu. Buradan Hakkâri belediye spor futbolcularını, teknik heyetini ve ileriki günlerde aday olacak olan Faruk başkana tüm imkânsızlıklara rağmen takımlarını buralara getirmeleri nedeni ile kendilerini yürekten kutlarım.

Yüksekova Belediye spor sezon başından beridir aldığı tüm desteğe rağmen ve düzenli idman yapmasına rağmen sahadaki mücadeleleri pek de göze hoş gelen bir oyun ortaya sergilemediler. Yüksekova Belediye sporda tecrübeli ve deneyimli kadrosu maalesef saha içerisindeki mücadelesine yansımıyor.

Hele ki hocaları Cengiz hoca agresif tavırlarına son vermeli yoksa takımına zarar vermekten başka bir şey elde edemez. Yüksekova Belediye sporda en iyilerden İnan, Yakup, İdris göze çarpanlardandı. Ayrıca kalecilerini ayriyeten kutlamak gerek. Sezon başından beridir çok iyi maçlar çıkararak takımının başarısında büyük pay sahibi oldu. Bu maçta da güzel işler yaparak ve son penaltıyı çıkararak takımına üç puanı getirdi. Sonuç olarak aldıkları galibiyetten dolayı kendilerini kutluyorum.

Buradan şu gerçek ortaya çıktı ki ilimizde en büyük eksiklerden biride iyi kalecilerin olmayışı. Mevcut teknik direktörlerimiz de sadece iyi futbolcu arayışı içine girip kalecilikten anlamadıkları için mevcut kalecilerle yetinmek zorunda kalıyor. Buda bize gösteriyor ki ilimizde futbol oynamış eski kalecilerimizden birinin acilen federasyonun açtığı bir kursa katılıp kaleci antrenörlüğü diploması almasıdır.

Bu antrenörümüz de hiçbir kulübe bağlı olmadan sadece işi alt yapıdan itibaren okul okul gezip iyi kaleciler bulup yetiştirerek tüm kulüplerimize iyi kaleciler vermek olmalı. Umarım eski kalecilerimizden biri bu sesimize kulak verir. Yoksa ilimiz futbolu büyük bir eksiklik içinde kalmaya devam edecek.

Maçın hakemi bence müsabakayı çok güzel yönetti. Her iki takımada taviz vermedi. Kırmızı kartlarda ve penaltılarda doğru kararlar verdiğine inanıyorum. Kendisini buradan kutlarım helal olsun Cihan hocaya.

Sonuç olarak Hakkâri Belediye sporda Kaleci Bayram var, Yüksekova Belediye sporda oynanan kötü futbola rağmen alınan galibiyetin Bayramı var. Her şeye rağmen dostane ve güzel bir müsabakaya şahit olduk burada her iki takımımıza kalan maçlarda başarılar dilerim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4888 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim