• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Herkes orada olmalıydı

Herkes orada olmalıydı
Dün düzenlenen yürüyüşe bence “ben insanım” diyebilen herkes katılmalıydı.
Dün düzenlenen yürüyüşe bence “ben insanım” diyebilen herkes katılmalıydı.
 
Dünya kan gölüne dönüştü. Her gün bir kadın veya çocuk öldürülüyor. Ortadoğu, Mısır, Irak, Suriye ve birçok ülkede insanlık dramı ve utancı yaşanıyor. İşlenen bu cinayetlere sessiz kalıyorsak hepimiz sorumluyuz demektir. Ölüm sessizliğinde çocukların ve anaların çığlıkları yükseliyor. Her taraf kan kokarken evimizde kaşıkladığımız yemek bile haram gibi geliyor.
 
İsrail, Işid, Esad ve birçok terör ve diktatör yönetimin kasap misali kameralar eşliğinde boyunlarını keserek işledikleri cinayetlere dur demek ve tepkileri dile getirmek amacıyla dün ilimizde bir yürüyüş düzenlendi. Günler öncesi program ile ilgili bildiri tüm evlere ve dükkanlara dağıtıldı. 
 
Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Tahirhan Taş, Kazım Kurt, İsmail Akbulak, Rahmi Temel, Mehtap Demirel, Miraz Çallı, Ramazan Elmas yani hep aynı duyarlı insanların sorunu değil bu.
 
Ülkemizde ve dünyada işlenen katliamlara dur demek, İslam adına, Allah adına kuşbaşı misali kesilen canlara yeter demek, masum çocuklara artık kıyılmasın, kadınlara tecavüz edilmesin, idamlar durdurulsun demek için toplanma kararı alındı. 
 
Bu anlamlı yürüyüşe tüm kent eşlik etmeliydi. Herkes kadını, genci, yaşlısı ve çocuklarıyla birlikte evlerini kilitleyip gelmeliydiler. Ben doğrusu en az 10 bin katılımcı bekliyordum. Bu durum siyaset ve partiler üstü bir ciddiyettir. Ak Partili, MHP’li, CHP’li, her renk her insan kol kola yürümeliydi. 
 
Ben çocuklar öldürülmesin diye, kadınlar tecavüze uğramasınlar diye, insan hakları ihlali yaşanmasın diye, herkes özgür bir ortamda Allahın verdiği yaşam hakkını sadece Allah’a borçlu olarak nefes alsın diye gururla yürüdüm ve yürüyenleri de alkışladım. 
 
Hastane civarında, bulvar caddesinde toplanarak yürüdük.

Katılımın zayıf olması bir kenara, binlerce insanımız bizi sadece işyerlerinde ve evlerinin penceresinde meraklı gözlerle dürbünledi. Bu ilgisiz bakış beni çok üzdü. 
 
Demem şu ki, bir sendikanın veya bir partinin programına görüşünüze ters diye katılmama hakkına sahipsinizdir. Fakat bu oluşumun başlığında
 
“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ÇOCUKLAR, KADINLAR, İNSANLAR ÖLDÜRÜLMESİN.”
 
Mesajı var ise orada insan olan, anne-baba olan herkes duyarlılığını göstermelidir.
Bu başlık altında, böyle bir programı düzenleyen kim olursa olsun peşinden gider, tepkimi demokratik yollardan haykırırım.  Kimse bana kızmasın, umarım mesaj alınmıştı.
10603206_334895173352846_2051370783787637596_n.jpg
Bu haber toplam 4640 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim