• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Heyet Er "Ailesine taziye ziyaretinde bulundu"

Heyet Er "Ailesine taziye ziyaretinde bulundu"
Hakkari'de meydana gelen olayın biran önce son bulması için Hakkari'ye gelen BDP barış heyeti olaylarda hayatını kaybeden Er ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hakkari'ye gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBT) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş, Hakkari Belediye eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP eş Başkanı, Av. Mustafa Miraz Çallı'dan oluşan heyet olayda hayatını kaybeden Mehmet Eri'in Bağlar mahallesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada yüzlerce kişi tarafından karşılanan BDP barış heyeti, buradakilerle tek tek tokalaşarak başsağlığı dileklerinde bulundular.

OLAYLARDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK 

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e olayda bir yakınını kaybeden Er ailesine Hakkari'de yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek herkesi sağduyulu olmaya davet ederek aileye başsağlığı dileklerinde bulundular.

BAŞKAN ER’DEN GENÇLERE SAĞDUYU ÇAĞRISI 

Heyetin ayrılışının ayıracağı sırada evin önünde bulunan yüzlerce vatandaşa sağduyu çağrısında bulunan ailenin illeri gelenlerinden Başkan Abdurrahman Er ,”Bu olayda bir yakınımı kaybettim ve bunun üzüntünü yaşıyorum. Hakkarinin huzurunu bozmaya ne bizlerin ne de başkalarının hakkı yoktur.

Bu olayı yapanların ortaya çıkması gerekir. Giden canın geri dönüşü yoktur. Bundan dolayı tüm gençlerimizin sağduyulu olmaya çağırıyorum. Hakkarili esnafımızın da kepenklerini açmalarını istiyoruz" dedi.

Barş heyeti daha sonra ildeki olayların son bulması için her aşiretten bir temsilci ile belediye'den bir araya geldi. Toplantı devam ediyor.Haber: Sinan Dayan/Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 8331 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim