• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hiç yakıştıramadım!

Hakkarili Cingöz

31 Mart yerel seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi (HDP) %60 oranında oy alarak belediye seçimlerini kazandı.

 Hakkarili halkı seçimi kazanmanın onuru ve gururunu yaşadı ve Eş başkanların mazbatalarını almasını sabırsızlıkla beklediler.

Beklenen gün geldi Eş başkanlar mazbatalarını aldı. Halk büyük bir coşku ile eş başkanlarını bağrına basarak tebrik ettiler.

Ya sonrası?

Bazı encümenler ve parti içindeki bazı kesimler ile HDP’ye zarar vermek isteyen bazı kesimler hemen harekete geçti. Eş başkanları yanlış bilgilendirerek bazı kararlar almasını sağladılar. 

Eş başkanlar göreve başladıkları gün kapıları açık bırakarak parti gözetmek sizin kendilerini tebrik etmeye gelen herkesi kucakladılar. O heyecanı o güler yüzlülüğü görmek gerçekten herkesi duygulandırdı.  

Ancak 4 saat sonra ise Eş başkanlar kurum müdürleri ile bir araya gelerek toplantı yaptılar. Tabi ki bu arada boş durmayan bazı encümenler kurum odalarını tek tek dolaşarak ön bir izleme yaptılar.

Herkes eş başkanların hızlı bir şekilde vatandaşa nasıl hizmet edecekleri kararlarını açıklamasını beklerken durum değişti.

Eş başkanlar kurum içindeki kadrolarını belirleyerek öc alırcasına Kayyumla çalışıp gecesini gündüzüne katarak mesai gözetmeksizin Hakkari’ye hizmet edenleri kadro dışı bırakarak hınçlarını aldılar. Bu yetmiyormuş gibi kendileri ile aynı görüşte olmayanlara sert bir gözle baktılar.

-İlk  İcraatları personelle uğraşmak oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından ataması yapılan bir özel kalem müdürü, seçime 6 ay kala gelen bir gazeteci, hukuk işyerinde çalışan bir personel ve istifasını istedikleri bir avukatla uğraştılar.

Özel kalem kadrosunda bulunan bir kişi bir gazeteci olmak üzere 3 kişinin onuru ve gururu ile oynayarak kendilerinden uzak bir göreve getirmesi Hakkari halkını derinden üzdü.

Durumu öğrenen Hakkari halkı alınan bu yanlış karara sert tepki göstererek alınan bu kararın derhal geri alınması çağrısında bulunarak, onlarda istedikleri personelle uğraşmak değil hizmetle uğraşmak olduğunu haykırdılar.

-Yaptıkları darbe girişimi sert tepki aldı

Eş başkanları yakınan tanınan bazı vatandaşlar ise, yeni belediye yönetiminin bazı kararların almasının eş başkanları zor durumda bırakmak isteyen bazı güçlerin işi olduğunu iddia ederek, tanıdıkları başkanlarının güler yüzlü ve böyle bir zihniyete sahip olmadıklarını, bu kararı alanların ise HDP’li olamayacaklarını dile getirerek,  partiye zarar veren bu kişilerin tespit edilmesini istediler.

-Eski bir HDP’li konuştu

Belediyede olup bitenlerin üzüntü verici olduğunu ifade eden eski bir HDP’li ise şunları söyledi:

“ İnanın genel anlamda bazı şeylere karşı olduğumu hep söylemişim, hele ki insanların gururu ile oynamasını asla kabul edemem, sebep ne olursa olsun bizlerin farklı olması gerekir.

Süreçler içinde yaşananlar asla bizi doğrularımızdan ayırmamalı, yanlışlar yetmezlikler üzerinde konuşulur tartışılır bu ayrı. Tabi intikam duygusu ile hareket ediliyor algısı oluşturmamak lazım, bu bana göre yanlış ve bize yakışmaz. Durum üzüntü vericidir” dedi.

-Onur kırmak zulümdür

Değerli okuyucularımız şu bilinmelidir ki onur kırmak bir zulümdür. Onur bir insanın kendine duyduğu öz saygıdır. Bu tarife haysiyet, şeref, izzeti nefis ve saygı kelimelerini de ilave etseniz neticede “Onur” kısaca”  Öz saygıdır” adam onurluysa siz bu adama nasıl onursuz diyebilirsiniz?

Diyelim ki siz “Onurlu adam”la alay ettiniz, hakkında dedikodu çıkarttınız, hakaret ettiniz. Adamın kendine olan öz saygı kaybolur mu?  Tabi ki öz saygı kaybolmaz. Bu bir kişilik meselesidir herkes kendine yakışanı yapar” Onur kırmak bir kaostur, onur kırmak bir cehalettir, onu kırmak eğitimsizliktir.

Bence 35 yıllık Hakkarili gazeteci kardeşimin de onuru kırılmış ama dik durmuştur. Yılların verdiği deneyimle sessizliğini korumuştur.

Ben şahsen yeni belediye yönetiminin aldığı bu gibi bazı kararları gözden geçirerek toplumdan özür dileyeceği inancını taşıyorum. HDP halktır, Hakkari halkı onurludur, bu halkın gazetecisinin onurunu kırmak ne bize ne kimseye yakışmaz.

Unutulmamalıdır ki büyük insanlar etraflarına büyük insanları alarak büyürler. 

Tüm okuyucularımıza kucak dolusu selamlar

Bu yazı toplam 7688 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim