• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Hoş geldin çukurca

Murat Taş

2012–2013 Hakkâri yerel amatör ligimiz bu hafta oynanan müsabakalarla başladı. Geçen sezona göre katılımın az olduğu bu sezonda şampiyonluk adaylarının fazla olması lige farklı bir renk katacağını ilk haftada kendini göstermeye başladı. Hele ki futbol tarihinde ilk kez takım kurup lige katılan ilçemiz Çukurca lige ayrı bir renk kattı.

Lige her zamanki gibi şampiyonluk parolasıyla giren Yüksekova Belediye spor bu sezonda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu ilk maçta kanıtladılar. Kurdukları tecrübeli kadrolarıyla bizlere bu sezon zevkli maçlar izleteceğinin müjdesini de verdiler Hakkâri belediye spor gecen sezonki kadrosunu kuruyup ligin en tecrübeli takımı olduğunu ve şampiyonluğa gecen sezon gibi göz diktiğini ilk maçında gösterdiler.

Yüksekova Cilo sporun birkaç sezon sonra tekrar lige katılması ve şampiyonlukta bende varım dedi. Hakkâri spor ise genç kadrosuyla lige başka bir renk katacağının sinyallerini ilk maçta verdiler. Şemdinli sporunun lige birkaç gün kala ligden çekilmesine bir anlam vermediğimi, şartlar ne olursa olsun lige katılması gerektiğini herkes gibi düşünüyorum.

İl özel idare spor tamamı gençlerle lige katılması en güzel örneklerden biri. Netice olarak 1.hafta çekişmeli ve güzel müsabakalarla geçti hele ki futbol severlerin müsabakalara olan ilgisi başka bir güzellikti. Tüm bunlar madalyonun güzel yönleri birde hoş olmayan yönlerine bakalım.

Gecen sezon lige renk katan Durankaya spor, Merzanspor, Bağışlı spor ve Şemdinli spor lige katılmaması hepimizde olduğu gibi futbolcularında derin bir üzüntü yarattı lige katılmamalarının tek sebepleri maddi imkânsızlıklar. Hatta  fikstür çekiminin yapıldığı gün Durankaya spor futbolcularının sahada gelip lige katılan takım hocalarımıza dolu gözlerle ve ağlamaklı bir şekilde ne olur bizleride lige alın yada takımlarınıza alın futbol oynamak istiyoruz demeleri benim ve hocalarımın gerçekten gözlerinin yaşarmasına neden oldu. Bu gençlere yapılanın kabullenilmesi mümkün değil. Onlar sadece futbol oynamak istiyorlardı  para pul yâda başka bir şey istemiyorlardı.

Hakkâri amatör ligine katılan kurum takımları dışında birkaç takım bulunmakta onlarda lige zor şartlar altında katılmış bazı takımlarımız lige katılım ücretlerini bile dilenci bir şekilde temin etmişler oysa ilimiz futboluna her konuda destek veren eski valimiz Sayın Muammer TÜRKER beyin gitmesiyle amatör ligimize yeni valimiz tarafından resmen ambargo getirilmiş. Oysa başka ilerde her türlü desteği alan amatör takımlar maalesef tek ilimiz bu konuda mahrum bırakılmıştır. Hiçbir geliri ve kaynağı olmayan amatör takımlarımız sayın valimizde defalarca randevu istemelerine rağmen kendilerine randevu ya da görüşme olanağı bile sağlanmamıştır.

Sayın valimizin bu katı tutumundan bir an önce vazgeçmesi ve kulüplerimize gereken desteği sağlamasını umut ederiz. Aksi takdir de  bu şartlar altında gelecek sezon lige katılımın bile zor olacağı ilimizde futbolun rafa kaldıracağının  sinyalleri şimdiden verilmektedir. Hakkâri ilimizde yeteri kadar zengin iş adamının olmaması ister istemez herkesin gözünün devletin vereceği yardımların dışında başka bir kapının olmaması ve bu kapıların sürekli kapalı tutmasında spor kulüpleri bir anlam vermemektedir. Oysa ilimiz amatör ligi pekte masraflı bir lig değil yapılacak kısa vadeli desteklerin bile takımlarımızı ayakta tutabilecektir.

İnanıyoruz ki sayın valimiz ilimiz amatör takımlarına gereken ilgi ve desteği sunacağına az da olsa bir umudumuz vardır. Bu sezon ki amatör ligimizin dostane bir şekilde geçmesi dileğiyle…

Bu yazı toplam 4258 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim