• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Hükümetten pozitif ayrımcılık!

Hakan Taş

1 yıl içinde ilimize 36 bakan geldi.  Yetmedi, Başbakan ve Cumhurbaşkanımız da ilimizi ziyaret ettiler.  Her gelen bakan sorunlarımızı rapor ederek Ankara’ya taşıdı.  Valimiz Toprak’ın hiçbir isteği ret edilmedi.  Hükümet ilimize pozitif ayrımcılık yaparak tüm projelere onay verdi ve yatırım rakamını arttırdı.

Son dokuz aydır valimiz ve belediye başkanımız ile ilgili özel bir haber yapmadım. Çünkü artık herkes onları görüyor, izliyor, buluşuyor, konuşuyor, tanıyor ve seviyorlar…

baskan-epcim-d.jpgBelediye Başkanımız Cüneyt Epcim, geçen hafta Ankara’ya gitti. İlimizin devam eden yatırımları konusunda destek istedi. DSİ ve İller Bankası Genel Müdürleri ile görüştü.

Daha sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile resmi bir görüşme gerçekleştirdi. İlimizde devam eden ve bitirilmesi gereken hizmetler konusunda rapor sundu ve destek istedi.

Başkan Epcim ile Ankara temaslarını konuştuk; “Hakkari için bu güne kadar 200 Trilyon lira harcadık. İçme suyu, kanalizasyon ve asfalt çalışmalarımızın tamamlanması için yardım istedik. Görüştüğüm genel müdür be bakanımız gelinen aşamadan memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Yatırım proğramımız için destek sözü verdiler. 2018 yılı Ekim ayında yol, kanalizasyon ve içme suyu projelerimiz bitmiş olacaktır. Yani 2019 yılında Hakkari’miz bu sıkıntılardan arındırılmış olacaktır.

Sayın valimiz başkanlığında koordineli ve uyum içinde hepimiz kentimizin gelişmesi hususunda geceli ve gündüzlü çalışmaktayız. Bu halk hizmetin en iyisini hak ediyor.  Ankara, Hakkari’yi oldukça önemsiyor. Yani şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, hükümetimiz Hakkari konusunda pozitif ayrımcılık yapmaktadır. “ dedi.

Hakkari Belediyesinin çalışmaları çevre illerden de özenerek takip ediliyor ve örnek il olarak emsal gösteriliyor. Belediyecilik ve hizmet alanında bir ödül yarışması düzenlense eminim ki Başkan Epcim, rakiplerine büyük fark atacaktır. Türkiye’de atanan tüm kayyumlar içinde belediyeye uğrayan tek reistir.  Sokağa çıktığında halkın kendisine karşı olan yoğun sevgisi dikkat çekiyor. Bu kadar yorucu ve yoğun tempoda hasta ziyaretleri ve taziyeleri de ihmal etmiyor. Hakkari belediyesi ciddiyeti ve disipliniyle şuan en örnek kurumlardan biridir.

Hakkari için taş üstüne taş koyan herkese minnettarız. Valimiz Toprak ve Belediye Başkanımız Epcim’in isimleri herkesin yüreğine yazılmış olsa da ikisinin adı ilimizde bir hizmet biriminde yaşatılmalıdır.

Bu konuda iki önerim var; Valilik Parkının ismi “Vali Cüneyit Orhan Toprak parkı” olarak değiştirilmelidir. Şen Otel ve Hastane arası Bulvar Caddesi dediğimiz caddeye de” Başkan Cünyt Epcim Caddes”i ismi verilmelidir.  Lütfen bu önerilerim bir an evvel resmileştirilmelidir. 

Bu yazı toplam 3667 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim