• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Hüsnü Timur AKP’nin ağasıdır

Hüsnü Timur AKP’nin ağasıdır
Hakkari’deki Mamxuranlılar Hüsnü Timur’u istenmeyen adam ilan etti

 

Haber:Hamza Gündüz Hakkari de yaşayan Mamxuran aşireti mensupları, dün Beytüşşebap’ta Blok çalışanlarına yapılan saldırıyı kınayarak saldırıyı gerçekleştiren Hüsnü Timur ve kardeşlerini “bundan sonra hiçbir toplantımızda hiçbir barış ve kavgamızda bizim temsilcimiz değilsin” diyerek istenmeyen adam ilan eti.

Tutuklu Kürt kadın siyasetçi Irmak için seçim gezisi yapan BDP konvoyu dün Mezra beldesinde korucuların saldırısına uğramıştı. Yapılan saldırı bir çok yurttaşı gibi Mamxuran aşiretine mensup yurttaşları da derinden yaraladı. Bunun için bugün Beytüşşebap dışında yaşayan Mamxuranlılar bir çok merkezden Hüsnü Timur ve akrabalarının Mezra Köyünde yaptığı saldırıyı kınadı. Yapılan saldırıyı kınama amacıyla bugün Hakkari Demokratik Çözüm Çadırı önünde bir araya gelen yüzlerce Mamxuranlılar, yapılanları sert bir dille kınayarak, saldırıyı gerçekleştiren Belediye başkanı ve kardeşlerine anlamlı mesajlar yolladılar.

Hakkari’de yaşayan Mamxuranlılar adına açıklama yapan Mehmet Şahin, zamanında o bölgede, o kapıda binlerce misafir dinlenir yemek yer ve başı dik bir şekilde uğurlanırdı. Ancak şimdi bazı tetikçiler ve ajanlar bir halkın temsilcilerine el kaldırabiliyorlar. Şahin açıklamasına şöyle devam etti. “Bilindiği gibi dün Beytüşşebap’ın Mezra beldesinde sistem elemanları Emek Demokrasi ve Barış Blok’u çalışanlarına saldırmışlardır. O barış kervanındakilere yapılan saldırı sadece onlara yapılmamış bütün Kürt halkına yapılmıştır.

Artık eskisi gibi korkacak bir şey kalmamış. Kürtlerin birliği oluşmuş ve bundan sonrada daha da büyüyecektir. En kısa sürede bu sistem adamlarını elleri Kürt halkının yakasından çekilmelidir. Bu olayı Hakkari’de yaşayan bütün mamxuranlılar adına lanetleyip nefretle kınıyoruz. Pişman olacak olanlar onlardır ve hiçbir zaman affedilmeyeceklerdir. Bundan sonra hiçbir barışımızda, baş sağılımızda, ne düğünlerimizde, ne aile büyüklüğü olarak Mamxuranlılar olarak onları kabul etmiyoruz ve kabul etmeyeceğiz.

Bu işgalcilerin affı Kürt halkının elindedir. Bu biz Mamxuranlıların elinde değil. Af ta eder öldürürde. İmhada ederler. Bunu herkes iyi bilmeli. O evde zamanında bazen 100 kişi ekmek yerdi. Allah kabul etmez. Kapısına gelen bir barış kervanına evlerinin önünde taşlarla, kazmalarla, sopalarla kapısındaki insanları darp etmek insanlığın suçudur. Bu insanlık dışı bir davranıştır” dedi.

“Yolların kesilirse seni kim kurtaracak?”

Mezara belediye başkanı Hüsnü Timur’a seslenen Şahin sözlerine şöyle devam etti. “Ey akılsız, yılardır binlerce Şırnaklının evlatları şehit edildi. Binlerce Hakkarililerinin çocukları şehit edildi. Peki sana soruyorum. Şırnak ve Hakkari yolu sana kapatılırsa sen ne yapacaksın. Halin ne olacak. Etrafındakiler mi seni kurtaracak? Senin kurtuluşun Kürt halkının elindedir. Başkada hiçbir kurtuluşun yok” şeklinde konuştu.

“Hüsnü ağa AKP’nin ağasıdır”

Hakkari Anneler İnisiyatifi üyesi ve Mamxuran aşireti mensuplarından Fedile Tekin’de yaşananlara tepki göstererek, “Hüsnü Ağa, AKP’nin Ağasıdır. Bu ailenin büyüğü değildir. Eğer bu ailenin büyüğü olsaydı bugün bu şekilde davranmaz ve ailesiyle birlikte olacaktı. Kürt halkıyla birlikte olacaktı” dedi. Yapılan açıklamadan sonra Mamxuranlılar yapılanları “oylar namustur namus satılmaz”, sloganları ve alkışlarla protesto ederek dağıldılar.

mamguran-1.jpg

mamguran-2.jpg

 

Bu haber toplam 18886 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim