• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Hüzün Tüneli

Hakan Taş

Çok sık turlayan biriyim. Yani  gitmediğim kent kalmadı gibi. Her kentte mutlaka bir tünel girişi ve çıkışı vardır. Tüneller rengarenk ışıklandırma sistemleri ve görüntüsüyle içinden geçen yolculara farklı bir heyecan katıyor. Dünya ile bağlantımızı sağlayan tek bir ana yolumuz var. Van yolu. Bu ana yol üzerinde iki adet kısa tünelimiz mevcuttur. Dağ ve tepelerden inen kaya parçalarından bu tünellerin çoğu kez kapandığına da şahitlik etmiş biriyim. Bunlar bakıma alındı ve şuan kullanılıyor.

 

Depinmevkinde, Çukurca yolu üzerinde kış mevsiminde çığ tehlikesi yüzünden çoğu zaman ulaşıma kapanan ve tehlike saçan yola trilyonlar harcanarak tünel  yapıldı. İyi de oldu. Artık kış mevsiminde vatandaşlarımız korkmadan ilçeye giriş çıkış yapabiliyorlar. Yüksek rakamlar harcanarak yapılan tünelden geçmek bir işkence. Beyaz renkli bir araç tünelden çıkarken siyaha boyanıyor. Toz, toprak hem tehlike hem de çirkin bir görüntü oluşturuyor. Orada yapılacak olan bir asfalt ve düzenleme neden bu kadar zor oluyor?

 

İşin zor ve pahalı tarafı bitiriliyor da işin kolay ve ucuz tarafı neden aksatılıyor. Geçenlerde ana yol çalışmalar nedeniyle kapalı iken tünel kullanma zorunluğu vardı. Hafta sonları da binlerce vatandaşımız hem piknik hem de kaynak suyu almak için o tüneli kullanmak zorunda kaldılar. Çok sayıda ihbar telefonu gelince bende tünelden geçtim ve inanın yaşadıklarımdan utanç duydum. Orada toz-duman dışında kazalar da kaçınılmazdır.

 

İzmir Hatay’da ikamet eden kardeşimin evindeyim. Camdan dışarı bakarken bir kalabalık ve gerginlik dikkatimi çekti. Gazeteci merakıma yenik düşerek dışarı çıktım ve gerginliği izlemeye çalıştım. Yayan geçidi çalışmalarını yürüten belediye ekipleri taş döşerken birini hafif eğri döşediler diye semt esnafı ve sakinleri kıyametler koparttı. Burada kenti yıktırsalar kimseler merak edip ne yapıyorsunuz bile demiyor.

 

Duyarsızlığımız ve ilgisizliğimiz bize herşeyi layık görüyor diyecem ama !...

Hakkari Valiliği, Özel İdare veya Karayolları. Kimin kapsamındaysa ona hitap ediyorum. Şu tüneli madem ki yaptınız lütfen sonunu da getirin.  Çünkü yüreğimizin hüzün tünelleri kapalı bari karayolu tünellerimiz açık olsun.

 

 

Bu yazı toplam 3345 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim