• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İçişleri Bakanlığı’ndan Tahir Elçi açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan Tahir Elçi açıklaması
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin çatışmalar sırasında zarar görmesi dolayısıyla basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sur ilçesinde dün gerçekleşen bir çatışmanın ardından polislerin bugün yeni bir saldırı için hazırlıklı olduğu savunulan açıklamada,“28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10.50 sıralarında Suriçi Balıkçılarbaşı noktasında bir ticari araç Terörle Mücadele ekibi tarafından durdurularak kontrol yapılmak üzere harekete geçildiği sırada araç içerisinde bulunan teröristlerce görevlilere silahla ateş edilmiştir.

Saldırıda Polis Memuru Ahmet Çiftaslan olay yerinde, Polis Memuru Cengiz Erdur ise yaralı olarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde şehit olmuş, Polis Memuru Sinan Tabur yaralanmıştır” denildi.

Silahlı saldırı sonrası bu kişilerin olay yerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dört ayaklı minarenin olduğu sokağa yöneldiği belirtilen açıklamada, “Basın açıklamasının güvenliğini sağlayan polislerle teröristler arasında çatışma çıkmış, çıkan çatışmada olay mahallinde bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiştir” ifadeleri kullanıldı.

‘Sağlıklı bir inceleme yapılamadı’

Bakanlık açıklamasında, olay yerinin çevre güvenliğini almaya giden güvenlik güçlerine beş noktadan roketli saldırı düzenlendiği, uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı ifade edildi:

“Olayın aydınlatılmasını engellemek isteyen ve rahatsızlık duyan terörist unsurların yaptığı bu silahlı saldırılar nedeniyle olay yerine bilinçli olarak zarar verilmiş, heyet Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği noktada sağlıklı bir olay yeri incelemesi yapamadan ayrılmak zorunda kalmıştır.

“Bölgeye emniyeti sağlamak üzere intikal eden emniyet güçleri ile örgüt mensupları arasında sıcak çatışmalar yaşanmaktadır. Olayın en kısa süre içinde aydınlatılması ve faillerin bulunarak yargıya teslim edilmesi için gereken her şey yapılmaktadır.”imc

Bu haber toplam 2942 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim