• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

İDARE ET!

İbrahim AÇAR (eğitimci)

Hayat "idare" etmekten ibarettir.En gelişmiş yerlerden en geri kalmış yerlere kadar yaşam bu kavram etrafında senaryo olmaktadır.

 Evli çiftlerin hayatı,bir öğrencinin gelişimi,varlıklı insanların harcamaları,okul yöneticiliği,öğretmenlik mesleği vs tamamı idare edilmekte ve bu şekilde sürdürülmektedir.

Neden mi?

Evli çiftler yaşamlarının belirli zamanlarında(çoğunlukla ilk zamanlarında) en mutlu,huzurlu ve gururlu dönemlerini yaşarlar.(Umarım bu süre herkes için ömür boyu olur.)Ancak zaman ilerledikçe hayat rutin bir durum sergilemeye başlamaktadır. Böyle olunca da bunu kabul etmeyen taraf "idare" kavramını unutmaya başlamaktadır.Ve ne yazık ki sorunlar görünür bir kıvama gelmektedir.

Daha sonraki süreçte taraflar evin yöneticisi olmak için birbirleriyle mücadele etmeye başlarlar.Paylaşın,paylaşılanı kabul edin çünkü bu sizi daha mutlu edecektir.Birbirinizin yüzüne uzun uzun odaklanın çünkü yaşlanınca unutacaksınız.

Bunun önüne geçin.Geleceğe daha sağlam çocuklar yetiştirmek için kendinizden başlayın,evli çiftlerin birbirinden öğreneceği çok şey vardır.Çocuklarınız sözlerinizi değil ayak izlerinizi takip eder.Çocuklar anne ve babalarının küçük birer minyatürleridir.Anlayışlı olun ve hayatı paylaşın.(VAN OSB.PDR.Serdar AÇAR)

Harcamalar kazanç doğrultusundadır.Yani ne kadar kazanıyorsanız o kadar harcarsınız.Ancak bunun da "idare"edilebilir olması gerekmektedir.Aksi takdirde sonuç hüsran!

  

Öğrenmek zor bir süreç,uzun zamanlar alabilir,ancak hayallerin seni bu konuda diri tutabilir.Süreci zevkli kılacak ve "idare"ettirecek kişi sensin.İleriyi düşün,hayallerini düşün,sıkılmayı ve boş vermeyi bir kenara bırak,sen iyisin ve iyi ol!Sıkı çalış,en iyisi ol,çevrene,sevdiklerine ve en önemlisi kendine bir iyilik yap ve hayatını geliştir.Eğitim idareye gelmez ancak sıkılır ya da uzak durmayı düşünürsen bunalma "idare" et.

Öğretmenlik mesleği de "idare" etmek ile sürdürülebilir.Söz konusu idare ders anlatmak konusunda,öğrenciler için daha az emek harcamak olarak görülmemelidir.Söz edilen "idare" yerinde,zamanında,dozunda davranmak ve müdahalede bulunmaktır.

Farklı öğrenciler!Düşünce,renk,davranış vs her açıdan farklı birçok karakter.Bu da ancak "idare" etmekle en iyi şekilde sürdürülebilir.

Anlayış kişiye şefkat kazandırır.Öğrenci varsa sevilmeye değerdir.Çaba varsa desteklenmeye değerdir.

Hayat felsefesi "idare et" ve zaman her şeyin ilacıdır.

"Konuşmadan önce dinle.

Yazmadan önce düşün.

Harcamadan önce kazan.

Nefret etmeden önce sev.

Ölmeden önce yaşa."

(William Shakespeare)

 

 

Bu yazı toplam 8595 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim