• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

İHD Hakkari şubesinden sağduyu çağrısı

İHD Hakkari şubesinden sağduyu çağrısı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, cezaevlerinde bulunan mahkumların başlattıkları açlık grevi, bölgede yaşanan olaylar ve gelinen son süreçle ilgili basın açıklaması düzenledi.

İHD Hakkari Şubesi tarafından Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanooğlu, BDP il Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım,STK Temsilcileri de destek verdi. Basın metnini okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, basına Oslo görüşmeleri olarak yansıyan görüşmeler sonucunda gelinen aşamada, barışçıl yöntemlerin seçeneklerin dışına çıkarıldığını belirtti.

 Akbulut;"Nitekim Özel yetkili savcılar tarafından sürdürülen kck operasyonları hükümet tarafından sahiplenilmektedir. Bu operasyonlar ile 7 bin civarında DTP, BDP Milletvekilleri, parti yöneticisi, Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, gazeteciler, avukatlar, akademisyenler ve yazarlar tutuklanmıştır. kck yargılanmaları sırasında talep edilen Kürtçe savunma talebi konusunda hiç bir ılımlı adım atılmamıştır. Bu bağlamda, kırsal alanda operasyon ve çatışmalar sonucu ölümler devam etmekte, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile aile ve avukat görüşmeleri yaklaşık 8 aydır Adalet Bakanının açıklamasıyla bilinçli şekilde engellenmektedir.

Yine bu konsept bağlamında, Roboski'de (Uludure'de) katledilen 34 Kürt gencin faillerinin bulunması konusunda isteksizlik, keyfi olarak toplantı ve gösterilere, Nevruz kutlamalarının yasaklanması ve yaşam hakkına yönelik saldırılara varan şiddet bu kapsamda değerlendirilmektedir. Ölüm kapıları çalmadan hükümete sesleniyoruz.

Kürt dili üzerindeki her türlü baskının kaldırılması ve kamusal alanda kabul görmesi için yasal güvenceye alınması, bütün siyasi mahpusların serbest bırakılması, askeri operasyonların durdurulması, Öcalan üzerindeki 'ağırlaştırılmış tecridin' kaldırılıp çözüme katkı sunması için ; sağlık , güvenlik ve iletişim koşullarının sağlanması gerekir.Kürt ve Türk annelerinin döktükleri gözyaşı sona ermelidir" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından İHD üyeleri ve beraberindekiler sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim