• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İHD'liler arkadaşlarına kart gönderdi

İHD'liler arkadaşlarına kart gönderdi
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi "İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında tutuklu bulunan dernek yönetici ve üyelerine dayanışma amacıyla kart gönderdi.

10 - 17 Aralık "İnsan Hakları Haftası" etkinlikleri kapsamında İHD Hakkari Şubesi üyeleri ve İHD MYK üyesi ve Ege Bölge temsilcisi Necla Şengül cezaevlerinde bulunan 15 İHD üyesi ve yöneticisine kart gönderdi.

Konu ile ilgili İHD Hakkari Şubesi'nde basına açıklama yapan İHD Ege Bölge temsilcisi ve İHD MYK üyesi Necla Şengül , insan hakları savunucularına yönelik baskı ve tutuklamalara tepki gösterdi. İHD üye ve yöneticilerinin "İnsan Hakları Haftasını" cezaevinde geçirdiğine işaret eden Şengül, "Biz insan hakları savunucuları, eskiden devleti hak ihlalleri konusunda uyarıp ihlaller hakkında kamuoyunu duyarlılığa çağırırdık. Ancak şimdi aralarında şube başkanlarının da bulunduğu 15 üyemiz cezaevinde bulunuyor.

Biz İHD olarak barış ve demokrasiden yana olan herkesin serbest bırakılmasını istiyoruz. Yetkililer şunu bilsin ki cezaevinde bulunan insan hakları savunucularının başına gelebilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu devlettir. Onların bir yerine bir çöp batsa, biz yüreğimize hançer saplanır. Onlar sahipsiz değildir"

DAYANIŞMA AMAÇLI KART GÖNDERDİK

İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır İHD Şube başkanı Av. Muharrem Erbey, Diyarbakır İHD şube yöneticileri Roza Erde de Aslan Özdemir, İHD Mardin şube yöneticisi Abdulbaki Çoğatay "ın tutukluğu devam etmektedir. İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD Urfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ile Müslüm kına, İHD Siirt şube sekreteri Zana Aksoy, Doğubeyazıt İHD ilçe temsilcisi Av. Şaziye Önder ve İHD Hakkari Şubesi üyesi ve Avukat Davut Uzunköprü tutuklanmışlardır.

Bu insan hakları savunucuları hiçbir şiddet eylemi yapmayan ve şiddeti teşvik etmeyen şahıslardır. Bunların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz " şeklinde konuştu. Şengül ayrıca etkinlikler kapsamında Hakkari'de yaşanan hak ihlalleri konusunda Hakkari Valisi, Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Başsavcısı ile bir dizi görüşme yapacaklarını da sözlerine ekledi. Cezaevlerinde bulunan 14 İHD'li ile dayanışmak amacıyla kart göndereceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim